Καστοριά

Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας: Ο αρχαιότερος πολιτιστικός θεσμός της χώρας

DSC_0514-1024x683-1Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας είναι ο αρχαιότερος πολιτιστικός θεσμός στη χώρα μας στους τομείς του χορού και της μουσικής, της παγκόσμιας παραδοσιακής κληρονομιάς, με πανελλήνια και διεθνή καταξίωση.

Μέσα από τη γλώσσα της φαντασίας και της δημιουργικότητας οι λαοί του κόσμου συναντώνται επί 45 συναπτά έτη κάθε Αύγουστο στη Λευκάδα ανταλλάσσοντας ότι πολυτιμότερο διαθέτουν: τα δημιουργήματα της πνευματικής και καλλιτεχνικής τους έκφρασης έτσι όπως αυτά σμιλεύτηκαν δια μέσου των αιωνόβιων παραδόσεών τους.

H Καστοριά, πρώτη φορά, εκπροσωπήθηκε και προβλήθηκε σε πανελλαδικό και διεθνή επίπεδο, με  απόλυτη επιτυχία, με την συμμετοχή και την παρουσία της «ΜΥΗΣΙΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας το τριήμερο 20-23 Αυγούστου.

Παρουσιάστηκαν με απόλυτη επιτυχία χοροί της Καστορίας αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών και τα καλύτερα σχόλια των διοργανωτών για τη σκηνική παρουσία, αλλά και γενικότερα την παρουσία χορευτών και μουσικών σε όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ.

Ηταν μια σημαντική συμμετοχή σε ενα θεσμό καταξιωμένο εδώ και 54 χρόνια, μαζί με άλλα συγκροτήματα απο την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο (Βραζιλία, Αργεντινή, Κοστα Ρίκα, Πολωνία,Ινδονησία, Εσθονία κλπ).

Η ΜΥΗΣΗ κατάφερε με την συγκροτημένη και άρτια προετοιμασμένη παρουσία της να εκφράσει τη γνήσια παράδοση της περιοχής μας.

Μετά τη συμμετοχή της Μυήσεως στο διεθνές φεστιβάλ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ στην Καρδίτσα τον ΙΟΥΝΙΟ , αυτή ήταν η δεύτερη απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της σε μεγάλα φεστιβάλ εφέτος. 

00b0b20c0d0e0f1244a567891011121314

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από όλους τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ , εδώ.

περισσότερα
Back to top button