Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Βάσεις: 43,9% πτώση στο “Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας” του ΤΕΙ Καστοριάς

teitei

Ποια τμήματα του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εμφανίζουν πτώση και ποια άνοδο

Πτώση σε αρκετές σχολές και τμήματα , τόσο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όσο και του ΤΕΙ, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, όπως εμφανίζεται στα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας στις βάσεις εισαγωγής για τα ΓΕΛ με το νέο σύστημα (2015-2016), φαίνεται ότι από τα τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει πτώση των βάσεων εισαγωγής, μάλιστα στα δύο εξ αυτών (τις Παιδαγωγικές σχολές στη Φλώρινα), η πτώση είναι σημαντική. Περί τα 596 μόρια είναι η πτώση των μορίων στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη. Αντιθέτως , μικρή άνοδο με 96 μόρια εμφανίζει το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Κοζάνη. Τη μεγαλύτερη άνοδο στο πανεπιστήμιο στην Κοζάνη (πάντα αναφερόμαστε στη βάση εισαγωγής για τα ΓΕΛ με το νέο σύστημα), εμφανίζουν οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί στην Κοζάνη με 410 μόρια.

Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  στη βάση εισαγωγής για τα ΓΕΛ με το νέο σύστημα, επτά τμήματα σημείωσαν πτώση της βάσης εισαγωγής , με τη μεγαλύτερη πτώση να εμφαν΄ζιει το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού με 5.740 μόρια λιγότερα από πέρυσι. Αντίστοιχα μεγάλη πτώση εμφανίζουν οι μηχανικοί απορρύπανσης , το τμήμα Ψηφιακών μέσων και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Αντίθετα, άνοδο εμφανίζει το τμήμα Τουριστικών Διοίκησης Επιχειρήσεων , η διοίκηση επιχειρήσεων, το χρηματοοικονομικό, η μαιευτική, ενώ συντριπτικά μεγάλη άνοδο έχει το τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων στη Φλώρινα.
Στις βάσεις για τους εισακτέους με το παλαιό σύστημα, τα περισσότερα τμήματα του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εμφανίζουν άνοδο (εκτός των δύο τμημάτων της πολυτεχνικής σχολής στην Κοζάνη , ενώ πτωτική τάση εμφανίζει το ΤΕΙ στην ανάλογη κατηγορία εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε τον πίνακα, από τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ:

65432

Β.Σ.

prlogos.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button