Καστοριά

Τι κακά μαντάτα και τα σημερινά (του Μπάμπη Παπαθανασίου)

kastorianotiaparalia2

Τι κακά μαντάτα και τα σημερινά. Μας φέρανε και εδώ στην Καστοριά αυτούς τους πρόσφυγες. Θεέ και κύριες τι κακό που μας βρήκε! Θε να ‘ναι 1000, 2000, για 5000. Μπα 29 είναι και τους έχουν σ’ ένα ξενοδοχείο. Ίσως έρθουν άλλοι 29. Χαμός και ορυμαγδός στα μπλογκ. Ένα κάρο σχόλια, τα περισσότερα του τύπου «άντε με γεια, σε όλους τους Καστοριανούς», «που μας πάνε όλοι αυτοί οι προδότες τις Πατρίδος μας», «Οκ…πάμε να τους κάψουμε τότε να ξεμπερδευουμε με δαύτους». Για τέτοια πράγματα τρομακτικά είναι ικανοί αυτοί οι 29 να κάνουν;

Στα βίντεο της ΣΕΝΤΡΑΣ δεν τους φαίνονται τέτοιες ικανότητες. Χαμογελαστοί άνθρωποι, μια κυρία με ένα μαντήλι σαν της γιαγιάς μου, μωρά που κλαίνε.

Αλλά το νούμερο τελικά δεν φαίνεται να παίζει ρόλο. Μας το λένε άλλωστε όλοι μέρα σήμερα Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες. Αλλά μιλάνε λίγο περίεργα και δεν τα καταλαβαίνω καλά. Κατηγορούν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον ξενοδόχο. Στην αρχή βέβαια έφταιγαν άλλοι, αλλά αλλάξανε μετά.

Λένε για τον ξενοδόχο ότι δεν τους είπε πως θα έρθουν να μείνουν στο ξενοδοχείο του. Αυτό το πρόβλημα είναι παλιό στην Ελλάδα, να μην μπορείς να καταλάβεις δηλαδή αν έχουμε ελεύθερη αγορά ή κομμουνισμό. Να έχει ο επιχειρηματίας το δικαίωμα να βάλει όποιους θέλει στην επιχείρηση του ή να πρέπει να μας ρωτήσει εμάς τους υπόλοιπους. Και αυτή η Αρμοστεία να μην μας ρωτήσει εμάς τους Καστοριανούς, να μη μας δώσει λόγο τι κάνει. Που πας κυρά μου! Και ‘συ κύριε ΟΗΕ; Άμα μας κάνουν έτσι να ξεγραφτούμε τότε.

Αλλά βγήκε ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης στα ραδιόφωνα τα ξεκαθάρισαν τα πράγματα. Δεν θέλουμε λέει πρόσφυγες εδώ. Ο Δήμαρχος έχει λέει και λαϊκή εντολή να μην δεχτεί πρόσφυγες. Άσχετο αυτές τις εντολές πάντα τις χάνω εγώ πότε τις δίνουμε και δεν παίρνω χαμπάρι. Μια ψήφο ρίξαμε την κράτησαν και κάθε λίγο και λιγάκι να την η λαϊκή εντολή.

Πάντως τους άλλους Έλληνες εκεί στα νησιά Λέσβο, Κω, Λέρο ή τους άλλους στην Ειδομένη μεγάλους Κώτσους τους πιάσαμε. Τους έχουν τους πρόσφυγες εκεί αμανάτι και εμείς εδώ ούτε που ξέρουμε πως είναι στη φάτσα. Τώρα τι θέλουν με το ζόρι να μας τους γνωρίσουν.

Σε όλους τους συντοπίτες μου που έκαναν σήμερα το στομάχι μου να αηδιάσει τους αφιερώνω το παρακάτω. Τα παιδιά τα λένε καλύτερα από μένα.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button