Καστοριά

Οι “Warriors” στην Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς (βίντεο)

The Warriors copy The Warriors

Ένα καλτ διαμαντάκι του Γουόλτερ Χιλ, αποτελεί μία ιδιαίτερη περιπλάνηση στους δρόμους της Νέας Υόρκης και υπό τους ήχους ενός αγαπημένου μουσικού σκορ

 

«Οι Μαχητές»

(The Warriors – 1979)

σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

με τους: Μάικλ Μπεκ, Τζέιμς Ριμάρ, Ντόρσι Ράιτ, Μπράιαν Τάιλερ

 

Στις συμμορίες της Νέας Υόρκης επικρατεί άκρατος ενθουσιασμός. Ο χαρισματικός ηγέτης Cyrus (Roger Hill) έχει ανακηρύξει παύση των εχθροπραξιών και έχει καλέσει σε μια μεγάλη συνέλευση στο Bronx. Εκεί, κάθε συμμορία της πόλης θα αντιπροσωπευθεί από μια εννιαμελή ομάδα.

Τα σχέδια του Cyrus είναι μεγαλεπήβολα και ο απώτερος σκοπός του είναι να ενώσει όλες τις αντίπαλες συμμορίες, για να καταλάβουν την πόλη. Τα γεγονότα όμως τον προλαβαίνουν και όταν o Cyrus δολοφονείται κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, οι αστυνομικές δυνάμεις που μέχρι εκείνη την ώρα παραφυλούσαν στο σκοτάδι, εισβάλλουν.

Μέσα στον γενικό πανικό ο αρχηγός των Warriors, Cleon (Dorsey Wright) κατηγορείται ως ο δολοφόνος, αν και οι πραγματικοί δράστες είναι οι μισητοί αντίπαλοι τους, οι Rogues. Ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό θα ξεκινήσει με τους Warriors, μην έχοντας πλέον άλλη λύση, να διασχίζουν εχθρικές περιοχές, καταζητούμενοι από όλες τις συμμορίες της πόλης ελπίζοντας να φτάσουν στην έδρα τους, το Connie Island…

Στις 9 Φεβρουαρίου του 1979, μια ταινία με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας νεανικής συμμορίας, έβγαζε στους δρόμους τους κατοίκους της Αμερικής και όχι μόνο.

Μία ιδιαίτερη μικρογραφία της κοινωνίας μας και των συμβάσεων της ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή και όλα αυτά, υπό τους ήχους ενός υπέροχου soundtrack.

Γιώργος Ρούσσος

 

tvxs.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button