Καστοριά

Να ακυρωθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς για την πρόσληψη 16 μουσικών

mpairaktario

Να ακυρωθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2016 για τη σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία καθώς δημοσιεύθηκε χωρίς την έγκριση του ΔΣ και με την απουσία κοινωνικών κριτηρίων και εντοπιότητας στην διαδικασία της πρόσληψης.

 

ΑΙΤΗΜΑ

ΘΕΜΑ: Ακύρωση της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ  1/2016 για τη σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία, σύμφωνα με τη διαδικασία του Π.Δ. 524/80 ( ΦΕΚ 143/Α/17-7-1980) της 24ης Αυγούστου 2016 στη Καστοριά

 

Καστοριά, 24 Αυγούστου 2016

 

ΠΡΟΣ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  

ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

«ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ &

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ –ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ»

 

ΥΠΟΨΗΝ ΔΣ:

κ. Πετσάλνικου Χριστόδουλου

κ. Φουλιρά Στυλιανό

κ. Βασιλειάδη Νικόλαο

κ. Ιωσηφίδου-Παπαδοπούλου Άννα

κ. Καπρή Δημήτριο

κ. Πετσάλνικου Άννα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Δήμαρχο Καστοριάς

κ. Ανέστη Αγγελή

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο

 

 

ΑΠΟ:

Ιωάννη Τσακιρίδη

Μουσικολόγο του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου

      Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του ΔΣ,

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, ότι η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε από τον πρόεδρο του Ωδείου κ. Χριστόδουλο Πετσάλνικο, θα έπρεπε εκ των προτέρων να συζητηθεί σε συλλογικό πλαίσιο από τα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε αυτή να περιλαμβάνει προϋποθέσεις πρόσληψης, όπως ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ανεργία, πολυτεκνία κλπ). Επί αυτού, ο πρόεδρος, με μονομερή ενέργεια έστειλε προς δημοσίευση στη διαύγεια ανακοίνωση ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων έργου με ωρομίσθιους καθηγητές χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να ζητήσει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται όσον αφορά το περιεχόμενό της. Θεωρώ ότι με αυτές τις προδιαγραφές πρόσληψης, εκ των οποίων και η απουσία του κριτηρίου της εντοπιότητας που ισχύει για της παραμεθόριες περιοχές, όπως η δική μας,  αδικούνται οι δημότες καθηγητές μουσικής της Καστοριάς έναντι άλλων συναδέλφων τους που προέρχονται από μεγαλύτερα αστικά κέντρα και έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να συγκεντρώσουν μόρια προϋπηρεσίας αλλά και έναντι συναδέλφων τους που  έχουν 2 και 3 εργασίες δεν λογίζεται ευεργετικά κανένα κοινωνικό κριτήριο, όπως η ανεργία, η πολυτεκνία κλπ.

 

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩΝ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Έκτακτο ΔΣ προς συζήτηση όλων των παραπάνω θεμάτων, που αφορούν:

  1. την έκδοση νέας προκήρυξης, η οποία να περιέχει προδιαγραφές πρόσληψης, που θα αποφασιστούν από το ΔΣ σχετικά με τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων καθηγητών μουσικής
  2. την ακύρωση της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2016 (για τη σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία, σύμφωνα με τη διαδικασία του Π.Δ. 524/80 ( ΦΕΚ 143/Α/17-7-1980) της 24ης Αυγούστου 2016 στη Καστοριά)
  3. Γραπτή απολογία από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Χριστόδουλο Πετσάλνικο:

α) για την μονομερή ενέργεια να εκδώσει προκήρυξη με προδιαγραφές πρόσληψης που δεν ενέκρινε το ΔΣ

β) για την παραποίηση στην εκδοθείσα προκήρυξη του Π.Δ. 524/1980, ειδικότερα: σ. 8: «Κατά των ανωτέρω πινάκων δεν προβλέπεται από το ΠΔ. 524/1980 η υποβολή ενστάσεων»

γ.1) σ.8: για την άνιση μεταχείριση και αξιολόγηση των υποψηφίων: σχετικά με το γεγονός ότι στο Κεφάλαιο 3ο: Κατάταξη υποψηφίων, αναφέρεται ότι «2. προηγούνται στη διαδικασία κατάταξης οι έχοντες αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στον Φορέα» δηλ. το Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς, «φωτογραφίζοντας» με αυτό τον τρόπο τους υπάρχοντες καθηγητές που απέκτησαν προϋπηρεσία στο Ωδείο έναντι άλλων υποψηφίων, των οποίων η προϋπηρεσία δεν αποκτήθηκε σ’ αυτό, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο υποψηφίους δύο ταχυτήτων, πλεονεκτούντες και μειονεκτούντες.

γ.2) σ.8 ασαφής και μη συγκεκριμένη μοριοδότηση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

γ.3) σ.8 για την ασάφεια όσον αφορά τις παιδαγωγικές σπουδές δηλ. την παιδαγωγική επάρκεια αναφέροντας «Παιδαγωγικές Σπουδές από αναγνωρισμένα μουσικά ιδρύματα εσωτερικού ή εξωτερικού, σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες», χωρίς να γίνεται λόγος για το είδος της αναγνώρισης π.χ στα πλαίσια ανώτατης, ανώτερης η αδιαβάθμητης εκπαίδευσης.

  1. Να μην γίνουν δεκτοί στη νέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΣΟΧ καθηγητές μουσικής που στο παρελθόν δήλωσαν ψευδή στοιχεία με συνέπεια να προσληφθούν εις βάρος άλλων συναδέλφων τους που το δικαιούνταν.
  2. Τον ορισμό ειδικής ελεγκτικής καλλιτεχνικής επιτροπής, η οποία θα αξιολογήσει την αποκτηθείσα προϋπηρεσία, προσόντα, εντοπιότητα κλπ των καθηγητών που κατά καιρούς έχουν προσληφθεί στο Ωδείο.
  3. Την λήψη πειθαρχικών μέτρων και τη διενέργεια ΕΔΕ για την παράτυπη συγκρότηση της 3μελούς αξιολογητικής επιτροπής, η οποία τα προηγούμενα χρόνια (2013, 2014,2015) κατέτασσε και μοριοδοτούσε τα βιογραφικά και δικαιολογητικά των υποψηφίων.

 

Το Μέλος ΔΣ

Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης

Μουσικολόγος του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

 

 

giannis-tsakiridis.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button