Καστοριά

Να ακυρωθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς για την πρόσληψη 16 μουσικών

mpairaktario

Να ακυρωθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2016 για τη σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία καθώς δημοσιεύθηκε χωρίς την έγκριση του ΔΣ και με την απουσία κοινωνικών κριτηρίων και εντοπιότητας στην διαδικασία της πρόσληψης.

 

ΑΙΤΗΜΑ

ΘΕΜΑ: Ακύρωση της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ  1/2016 για τη σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία, σύμφωνα με τη διαδικασία του Π.Δ. 524/80 ( ΦΕΚ 143/Α/17-7-1980) της 24ης Αυγούστου 2016 στη Καστοριά

 

Καστοριά, 24 Αυγούστου 2016

 

ΠΡΟΣ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  

ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

«ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ &

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ –ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ»

 

ΥΠΟΨΗΝ ΔΣ:

κ. Πετσάλνικου Χριστόδουλου

κ. Φουλιρά Στυλιανό

κ. Βασιλειάδη Νικόλαο

κ. Ιωσηφίδου-Παπαδοπούλου Άννα

κ. Καπρή Δημήτριο

κ. Πετσάλνικου Άννα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Δήμαρχο Καστοριάς

κ. Ανέστη Αγγελή

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο

 

 

ΑΠΟ:

Ιωάννη Τσακιρίδη

Μουσικολόγο του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου

      Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του ΔΣ,

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, ότι η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε από τον πρόεδρο του Ωδείου κ. Χριστόδουλο Πετσάλνικο, θα έπρεπε εκ των προτέρων να συζητηθεί σε συλλογικό πλαίσιο από τα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε αυτή να περιλαμβάνει προϋποθέσεις πρόσληψης, όπως ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ανεργία, πολυτεκνία κλπ). Επί αυτού, ο πρόεδρος, με μονομερή ενέργεια έστειλε προς δημοσίευση στη διαύγεια ανακοίνωση ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων έργου με ωρομίσθιους καθηγητές χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να ζητήσει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται όσον αφορά το περιεχόμενό της. Θεωρώ ότι με αυτές τις προδιαγραφές πρόσληψης, εκ των οποίων και η απουσία του κριτηρίου της εντοπιότητας που ισχύει για της παραμεθόριες περιοχές, όπως η δική μας,  αδικούνται οι δημότες καθηγητές μουσικής της Καστοριάς έναντι άλλων συναδέλφων τους που προέρχονται από μεγαλύτερα αστικά κέντρα και έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να συγκεντρώσουν μόρια προϋπηρεσίας αλλά και έναντι συναδέλφων τους που  έχουν 2 και 3 εργασίες δεν λογίζεται ευεργετικά κανένα κοινωνικό κριτήριο, όπως η ανεργία, η πολυτεκνία κλπ.

 

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩΝ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Έκτακτο ΔΣ προς συζήτηση όλων των παραπάνω θεμάτων, που αφορούν:

 1. την έκδοση νέας προκήρυξης, η οποία να περιέχει προδιαγραφές πρόσληψης, που θα αποφασιστούν από το ΔΣ σχετικά με τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων καθηγητών μουσικής
 2. την ακύρωση της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2016 (για τη σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία, σύμφωνα με τη διαδικασία του Π.Δ. 524/80 ( ΦΕΚ 143/Α/17-7-1980) της 24ης Αυγούστου 2016 στη Καστοριά)
 3. Γραπτή απολογία από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Χριστόδουλο Πετσάλνικο:

α) για την μονομερή ενέργεια να εκδώσει προκήρυξη με προδιαγραφές πρόσληψης που δεν ενέκρινε το ΔΣ

β) για την παραποίηση στην εκδοθείσα προκήρυξη του Π.Δ. 524/1980, ειδικότερα: σ. 8: «Κατά των ανωτέρω πινάκων δεν προβλέπεται από το ΠΔ. 524/1980 η υποβολή ενστάσεων»

γ.1) σ.8: για την άνιση μεταχείριση και αξιολόγηση των υποψηφίων: σχετικά με το γεγονός ότι στο Κεφάλαιο 3ο: Κατάταξη υποψηφίων, αναφέρεται ότι «2. προηγούνται στη διαδικασία κατάταξης οι έχοντες αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στον Φορέα» δηλ. το Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς, «φωτογραφίζοντας» με αυτό τον τρόπο τους υπάρχοντες καθηγητές που απέκτησαν προϋπηρεσία στο Ωδείο έναντι άλλων υποψηφίων, των οποίων η προϋπηρεσία δεν αποκτήθηκε σ’ αυτό, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο υποψηφίους δύο ταχυτήτων, πλεονεκτούντες και μειονεκτούντες.

γ.2) σ.8 ασαφής και μη συγκεκριμένη μοριοδότηση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

γ.3) σ.8 για την ασάφεια όσον αφορά τις παιδαγωγικές σπουδές δηλ. την παιδαγωγική επάρκεια αναφέροντας «Παιδαγωγικές Σπουδές από αναγνωρισμένα μουσικά ιδρύματα εσωτερικού ή εξωτερικού, σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες», χωρίς να γίνεται λόγος για το είδος της αναγνώρισης π.χ στα πλαίσια ανώτατης, ανώτερης η αδιαβάθμητης εκπαίδευσης.

 1. Να μην γίνουν δεκτοί στη νέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΣΟΧ καθηγητές μουσικής που στο παρελθόν δήλωσαν ψευδή στοιχεία με συνέπεια να προσληφθούν εις βάρος άλλων συναδέλφων τους που το δικαιούνταν.
 2. Τον ορισμό ειδικής ελεγκτικής καλλιτεχνικής επιτροπής, η οποία θα αξιολογήσει την αποκτηθείσα προϋπηρεσία, προσόντα, εντοπιότητα κλπ των καθηγητών που κατά καιρούς έχουν προσληφθεί στο Ωδείο.
 3. Την λήψη πειθαρχικών μέτρων και τη διενέργεια ΕΔΕ για την παράτυπη συγκρότηση της 3μελούς αξιολογητικής επιτροπής, η οποία τα προηγούμενα χρόνια (2013, 2014,2015) κατέτασσε και μοριοδοτούσε τα βιογραφικά και δικαιολογητικά των υποψηφίων.

 

Το Μέλος ΔΣ

Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης

Μουσικολόγος του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

 

 

giannis-tsakiridis.blogspot.gr

 

περισσότερα

One Comment

 1. ΑΡΧΙΚΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΣ: Μουσικολόγος

  Γενική Περιγραφή: Ο Μουσικολόγος μελετά τη μουσική και τα είδη της σε σχέση με τη μορφή, τη μελωδία, την αρμονία, τους ρυθμούς, τις κλίμακες, τα μουσικά όργανα, τους συνθέτες και εκτελεστές. Ασχολείται με τη μουσικολογική έρευνα, τη θεωρία και την ιστορία της μουσικής, την κριτική μουσικών θεμάτων. Οι δραστηριότητές του, εκτός από την έρευνα και κριτική, περιλαμβάνουν την επιλογή τίτλων (βιβλίων, περιοδικών, μουσικών εκτελέσεων και ηχογραφήσεων), τις παραγγελίες (βιβλιογραφικών και δισκογραφικών θεμάτων) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την παροχή πληροφοριών σε θέματα βιβλιογραφίας και δισκογραφίας, τη συγγραφή μουσικών κειμένων και μεταφράσεων, τη συμμετοχή σε σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια και άλλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

  Εξοπλισμός και Μέσα: Ο Μουσικολόγος χρησιμοποιεί μηχανήματα ήχου, προσωπικό υπολογιστή (PC) με σύνδεση στο διαδίκτυο, μονάδα ανάγνωσης και εγγραφής οπτικών δίσκων (CD-ROM ή CD-RW) και μηχάνημα ανάγνωσης μικρομορφών (microfilms).

  Απαιτούμενη Εκπαίδευση: Για την απόκτηση της ιδιότητας του Μουσικολόγου απαιτείται η λήψη πτυχίου μουσικολογίας από τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα Μουσικών Σπουδών.

  Απαιτούμενες Δεξιότητες: Το επάγγελμα του Μουσικολόγου απαιτεί:

  Ευρύτερη μουσική και ανθρωπιστική παιδεία
  Επαρκή μουσική υποδομή και κατάρτιση
  Συγκριτική και αναλυτική σκέψη
  Γνώσεις κάποιας ξένης γλώσσας
  Εξοικείωση με προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον τομέα της επικοινωνίας
  Κριτική σκέψη πάνω σε μουσικά θέματα
  Ευαισθησία, κοινωνικότητα, γλωσσική ικανότητα
  Ικανότητα για επιστημονική και καλλιτεχνική εργασία
  Ενδιαφέρον για την εξέλιξη της μουσικής σε διεθνές επίπεδο θεωρείται απαραίτητη.

  Τωρα που τα βρηκε ολα αυτα ο ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ και δηλώνει ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΣ -ενας ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ!!!!(μαλλον ισχυει γι αυτον “ό,τι δηλώσεις είσαι”

  ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ:Διαβαζοντας την προκηρυξη στην πρώτη σελίδα στα “Εχοντας υπόψη”μνημονευεται : στο 5. το ΠΔ 524/1980 βασει των διατάξεων του οποιου φυσικά γίνεται η προκήρυξη
  στο 10,11 και 12 μνημονευονται οι αποφάσεις του ΔΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΑΔΑ) οπου περαν του οτι αποδεικνύουν την αψογη τηρηση της διαδικασίας στη συνεχεια ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο κ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ.
  ΛΟΙΠΟΝ:
  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ και σαν ατομο με αγαπη για την μουσικη (οπως δηλώνει)και τον πολιτισμό, να στηρίξει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ και καθε αλλο θεσμο που υπηρετει τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στον τοπο μας και οχι να ακολουθεί αυτους τους τροπους και μεθόδους προσωπικής προβολής του!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button