ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριά

Η Μακάμπι αποθεώνει τον Διαμαντίδη!

diamantidis

Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός για έναν παίκτη που είναι από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα δώσουν το “παρών” στο μεγάλο τουρνουά του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (16-17/9) προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι Ισραηλινοί, μάλιστα, φρόντισαν να αποθεώσουν τον “3D”.

“Μας έχει νικήσει και τον έχουμε νικήσει, μα πάνω απ’ όλα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός για έναν παίκτη που είναι από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ”, αναφέρει η Μακάμπι στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο προπονητής Ερέζ Εντελστάιν τόνισε: “Είναι μεγάλη τιμή για όλη τη Μακάμπι να αποδώσουμε τιμές σε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη όπως ο Διαμαντίδης. Για εμάς το συγκεκριμένο τουρνουά θα είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για την προετοιμασία μας ενόψει μιας μεγάλης σεζόν και είμαστε πεπεισμένοι πως ο κόσμος θα δημιουργήσει εξαιρετική ατμόσφαιρα”.

Ο αρχηγός, Γκάι Πνίνι συμπλήρωσε: “Ο Διαμαντίδης έχει πλούσια ιστορία και απέναντι στη Μακάμπι. Χάσαμε από αυτόν και τον νικήσαμε και μπορώ να σας πως ότι πάντα τον σεβόμουν. Είναι ένα σπουδαίο μπασκετικό μυαλό που παραμένει παγκόσμιας κλάσης. Υπάρχουν πολλές στιγμές του που θα θυμάμαι, αλλά περισσότερο θα θυμάμαι την εμφάνισή του στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ το 2006 με τις ΗΠΑ, ένα παιχνίδι όπου σχεδόν δεν βγήκε καθόλου από το παρκέ” και κατέληξε: “Αυτό το τουρνουά θα μας δώσει μια πρώτη ιδέα πως είμαστε ως ομάδα και τι είδους αντιπάλους θα αντιμετωπίσουμε στη φετινή Euroleague. Κάθε μία από τις ομάδες του τουρνουά είναι διεκδικήτρια του τίτλου και θέλουμε κι εμείς να είμαστε διεκδικητές φέτος”.

 

newsit.gr

 

περισσότερα
Back to top button