Αθλητικά

ΡΙΟ 2016: Σταμάτησε τον αγώνα για να βοηθήσει την αντίπαλο της που έπεσε (βίντεο)

208465-16980166Αν και η ευγενής άμιλλα ήταν η κεντρική ιδέα πίσω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, είναι κάτι που δεν το βλέπουμε εύκολα στις σύγχρονες Ολυμπιάδες, όπου ο ανταγωνισμός κυριαρχεί.Αυτό δεν ισχύει όμως σε όλες τις περιπτώσεις. Τουλάχιστον όχι στην περίπτωση της δρομέως των 5.000μ. Αντι Ντ Αγκοστίν, που σταμάτησε τον αγώνα για να βοηθήσει την πεσμένη αντίπαλο της Νίκι Χάμπλιν, για να δεχτεί στη συνέχεια τη βοήθεια της δεύτερης.

Η αρχή έγινε στον τρίτο χιλιόμετρο της δεύτερης προκριματικής σειράς στα 5000μ, όταν Ντ’ Αγκοστίνο και Χάμπλιν συγκρούστηκαν και έπεσαν. Η Ντ’ Αγκοστίνο ήταν η πρώτη που σηκώθηκε, αλλά αντίκρισε με δάκρυα την Χάμπλιν στα πόδια της.  Αντί να συνεχίσει τον αγώνα σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά, η Αμερικανίδα έβαλε τα χέρια της κάτω από τους ώμους της Νεοζηλανδής για να την βοηθήσει να σηκωθεί. «Σήκω πάνω. Πρέπει να  τελειώσεις τον αγώνα», της είπε η Ντ’ Αγκοστίνο.

Καθώς συνέχισαν τον αγώνα, έγινε σαφές ότι ο τραυματισμός της Ντ’ Αγκοστίνο ήταν ο πιο σοβαρός, αφού ο αστράγαλός της είχε πληγωθεί άσχημα. Τελικά κατάφερε να τερματίσει αλλά με πολύ δυσκολία. Τότε ήρθε η σειρά της Χάμπλιν να επιστρέψει για να βοηθήσει την τραυματισμένη Αμερικανίδα.

Οι δύο τους αγκαλιάστηκαν, πριν η Ντ’ Αγκοστίνο καθίσει σε αναπηρικό καροτσάκι και αποχωρήσει από το γήπεδο.

Η πρόκριση φυσικά δεν ήρθε, άλλα ήρθαν πολλοί έπαινοι για το πνεύμα που έδειξαν.

Λίγες ώρες αργότερα και αφού φυσικά είχαν αποκλεισθεί από την συνέχεια του αγωνίσματος, οι αρμόδιες αρχές, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τις δύο αθλήτριες στον τελικό -όπως και την Αυστριακή Τζένιφερ Βεντ, που επίσης ενεπλάκη στην πτώση- ως επιβράβευση για την στάση τους…

* Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

tvxs.gr

περισσότερα
Back to top button