Καστοριά

Καστοριά: Έρχεται η 1η Σεπτέμβρη και πολλοί δάσκαλοι δε θα ξέρουν που θα διδάξουν

sholeioaithousa22

Οι Δάσκαλοι και Δασκάλες, αναμένουν από το ΠΥΣΠΕ να συνεδριάσει για να διαπιστώσει τις λειτουργικές υπεραριθμίες σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Καστοριάς, ώστε να κληθούν οι συνάδελφοι να δηλώσουν εάν επιθυμούν ή δεν επιθυμούν να κριθούν υπεράριθμοι (Δήλωση θα υποβάλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου).*
Ο συνάδελφος αιρετός και αναπληρωτής του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Γεώργιος Γαπκιάδης, ανακοίνωσε πως η χρονοβόρος διαδικασία των υπεραριθμιών θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Αρκετοί συνάδελφοι, για μία ακόμη χρονιά, δε θα ξέρουν την 1η Σεπτέμβρη σε ποιο σχολείο θα διδάξουν!

Τα λειτουργικά κενά που απέστειλε η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς στην περιφερειακή διεύθυνση, βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθεί η Β΄φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, έχουν ως εξής:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ  (ΠΕ70) 2
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ(ΠΕ60) 0
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΠΕ06) 0
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΠΕ07) 2
ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΠΕ05) 3
ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΠΕ16) 7
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (ΠΕ08) 10
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΕ32) 5
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΕ19-20) 1
   

 

“Νέο” Ενιαίο Σχολείο με ειδικότητες ή άνευ;

Εάν το υπουργείο προσλάβει αναπληρωτές για τη διδασκαλία της αισθητικής αγωγής (μουσική – εικαστικά – θεατρική αγωγή), τότε στη Διεύθυνση Α/θμιας Καστοριάς θα έχουμε πλεόνασμα 15 δασκάλων!

 

*ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(για τις υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών)
σύμφωνα με τα ΠΔ 50/96 και 100/97
  1. Από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16.
  2.  Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος, εκτός των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ως υπεράριθμοι, θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ.

leconomidis.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button