• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Γυρολιμνιά: Μου χαλάς το τοπίο “φίλε διαβάτη”!

by user65 / Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 / Published in Καστοριά

13962821_10210583419648727_7640052521077278699_o.jpg (1)

“Φίλε διαβάτη”…εσύ πόσες φορές,άραγε,στη γυρολιμνιά σου, στάθηκες να διαβάσεις αυτή την επιγραφή;
“Φίλε διαβάτη”…εσύ πόσες φορές, άραγε, τήρησες αυτό που σε παρακινεί να κάνεις;

“Φίλε διαβάτη”…γιατί μου χαλάς το τοπίο;


Από πάντα, προσπαθώ να προβάλλω την ομορφιά αυτής της πόλης και μόνο. Να ζωντανέψω το παραμύθι της γυρολιμνιάς, να του δώσω ψυχή και κίνηση,να σας ταξιδεύω σε ματιές που δεν έχετε την ευκαιρία να δείτε ή που αξίζει να αποτυπωθούν για να ταξιδεύετε δωρεάν στην ομορφότερη διαδρομή..αλλά νομίζω, όση ομορφιά και να έχει ένα μέρος, άλλη τόση ασχήμια μπορεί να αποκτήσει,από την ταυτότητα του “ασυνείδητου” που μας ακολουθεί.

Γιατί φίλοι μου,είναι πολύ άσχημο συναίσθημα για εμένα (και για κάθε έναν σαν εμένα) που πονάω αυτόν τον τόπο,που είμαι ερωτευμένη με κάθε γωνιά του,που όσο μπορώ,δεν θα σταματήσω να τον επικοινωνώ σε κάθε μέρος του κόσμου με το να τον φωτογραφίζω,να αντικρίζω την παραπάνω εικόνα.Ενδεικτική της κατάστασης.

Επιλεγμένη όχι τυχαία,(υπάρχουν άλλωστε πολλά σκουπίδια,καθώς κάνει κανείς τη γυρολιμνιά και το εξοργιστικό είναι όταν αυτά βρίσκονται λίγα μέτρα από τον κάδο!),σας την δείχνω για να καταλάβετε πόσο χαλάτε το τοπίο. Ναι “φίλε” μου, μου το χαλάς! Κοίτα τι κατάφερες:Να πετάξεις το μπουκάλι και αυτό να “ταξιδέψει” εκεί…εκεί που άλλοι ταξιδεύουν κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Σε εσένα απευθύνομαι “φίλε διαβάτη”.Σε εσένα που πετάς τη γόπα του τσιγάρου σου απερίσκεπτα.Σε εσένα που πετάς τα χαρτιά του γρήγορου φαγητού σου,όπου σε βόλεψε.Σε εσένα που αφού τελειώσεις την όμορφη παραμονή σου σε κάποιο παγκάκι,έχεις αφήσει εκτός από χαραγμένα συνθήματα-ίσως αγάπης-τα τενεκεδάκια της μπύρας σου-ίσως μίσους για το τοπίο,εν αγνοία σου.Σε εσένα που τέτοιες μέρες “γκρινιάζεις” για την πρασινάδα της λίμνης,αλλά όλο τον χρόνο δεν “γκρίνιαξες” ούτε μια φορά για τα σκουπίδια,που είναι σαν μουτζούρες σε ακριβό πίνακα ζωγραφικής.

Εμένα λοιπόν δεν με ενοχλεί η πρασινάδα.Ή τουλάχιστον,δεν με ενοχλεί τόσο,όσο με ενοχλεί που δεν αγαπάμε πραγματικά αυτόν τον τόπο.Όχι,δεν τον αγαπάμε.Γιατί αν τον αγαπούσαμε,θα θέλαμε να διορθώσουμε,τουλάχιστον,οτιδήποτε δημιουργείται με δική μας ευθύνη και έπειτα να “μπούμε στα χωράφια” άλλων.

Εγώ λοιπόν,αν είναι να διαλέξω κάτι στην κατηγορία “πετάω”,διαλέγω το πέταγμα του πουλιού,ακόμα και σε πράσινη λίμνη. Εσύ;

Την αγάπη μου…

Κείμενο-Φωτογραφίες:Ντίνα Παπαγεωργίου
facebook page:Γυρολιμνιά Καστοριάς

 

 

 

gyrolimnia.blogspot.gr

 

 

  • Tweet
Tagged under: ΑΠΟΨΗ, γυρολιμνιά, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Ντίνα Παπαγεωργίου, περιβάλλον, σκουπίδια, φιλοι περιβάλλοντος

About user65

What you can read next

Ηλεκτρονική διαβούλευση για το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 26/1
Παρέμβαση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Καστοριάς για πάπιες και χήνες στην Νότια Παραλία
Ο καιρός σήμερα Πέμπτη και μέχρι την Τετάρτη

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP