ΕλλάδαΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Μια γενναία πράξη του Καστοριανού καπετάνιου Μάρκου Σπυρόπουλου

spuropoulos01

Ο Δεκαπενταύγουστος βρήκε φέτος τον Μάρκο Σπυρόπουλο κάνοντας μια καλή και συνάμα πολύ γενναία πράξη. Ό Καστοριανός καπετάνιος αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ένα μικρό νησάκι των Κυκλάδων όπου είναι φουνταρισμένος στη μαρίνα του. Χθες το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν πάει για ύπνο, γύρω στις 11:30 βλέπει μέσα στη νύχτα ένα σκάφος καταμαράν να ξεσέρνει, χωρίς να έχει κανέναν μέσα (είχανε πάει όλοι για φαγητό σε ταβέρνα) και να κατευθύνεται προς τα βράχια.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, έβγαλε τα ρούχα του, βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπάει γρήγορα μέσα στη νύχτα, σαν να πρόκειται για δικό του σκάφος. Το ακυβέρνητο πλοιάριο το είχανε δει και άλλοι από τα διπλανά σκάφη και φωνάζανε, αλλά κανένας δεν κουνήθηκε!

Με αυτοθυσία ο Μάρκος Σπυρόπουλος κατάφερε να το φτάσει, ανέβηκε επάνω του από την πρύμνη, έτρεξε στις μηχανές, το έβαλε μπρός 7-8 μέτρα πριν πέσει και διαλυθεί στα βράχια.

Έχοντας οδηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν ανάλογα σκαριά, με ευκολία το επανέφερε στο λιμανάκι.

Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε ο καπετάνιος του σκάφους και δεν είχε λόγια να τον ευχαριστήσει. Το σκάφος ανήκει σε μεγάλη εταιρεία και είχε νοικιαστεί σε Ιταλούς τουρίστες.

Όπως ανέφερε με χιούμορ ο Καστοριανός καπετάνιος: «Σώθηκε ένα σκάφος και οι Ιταλοί πελάτες δεν έχασαν τις διακοπές τους»!

 

 

περισσότερα
Back to top button