ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων “ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ 2016”

Κλήδωνας – Σάββας Καλεντερίδης – Προβολή κ.ά.

 

ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ 2016

Πεντάβρυσος 13-14-15 Αυγούστου 2016

Ένα μοναδικό τριήμερο Πολιτισμού , Παράδοσης και Διασκέδασης , όπως μόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταβρύσου  ‘Ο ΠΟΝΤΟΣ’ μπορεί και ξέρει να διοργανώνει !

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στις 8μ.μ.  , στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πενταβρύσου , ο Απόστρατος Αντισυνταγματάρχης και Εκδότης Κος Σάββας Καλεντερίδης , επιμελείτε και παρουσιάζει το θέμα με τίτλο ‘Θράκη , Πόντος , Μ.Ασία’ , ένα φωτογραφικό οδοιπορικό , στων Ελλήνων τις Κοινότητες. Μια Περιήγηση στον τόπο καταγωγής των κατοίκων του Χωριού Πεντάβρυσος .

Στις 10μ.μ. , στον Χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πενταβρύσου , μας τιμά με την παρουσία του , το Χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Καστοριάς και το Παιδικό Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας .

Ακολουθεί ‘Ποντιακό Γλέντι’ , με τους …  Ιωακειμίδη Μπάμπη στο Τραγούδι και Τσακλίδη Κώστα στην Λύρα και Λα’ι’κό Πρόγραμμα με τον μοναδικό Άγγελο Δούμα.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στις 8μ.μ. , στο Χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πενταβρύσου , θα προβληθεί η ταινία ‘Περιμένοντας τα σύννεφα’ , Κινηματογραφική απόδοση του Διηγήματος ‘ΤΑΜΑΜΑ’ του Γεωργ.Ανδρεάδη , σε σκηνοθεσία της Γιεσίμ Ουστάογλου . Στην ταινία θίγετε , η πολιτική και εθνική καταπίεση των Ελλήνων του Πόντου , από το Τουρκικό Κράτος , καθώς και οι συνέπειες , από τον διωγμό των Ελλήνων του Πόντου.

Στις 10μ.μ. , στον Αύλειο Χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πενταβρύσου , θα χορέψει για εσάς το Χορευτικό τμήμα των Ενηλίκων του Συλλόγου.

Ακολουθεί ‘Ποντιακό Γλέντι’ , με τον μοναδικό Θεόφιλλο Πουταχίδη και τους Λάζο και Ιορδάνη Σαλλονικίδη .

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στον Αύλειο Χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πενταβρύσου , αναβιώνουμε το Ποντιακό έθιμο του Α’ι’ Γιάννη του Κλήδωνα , ως συνέχεια της Ενότητας που καθιέρωσε πέρυσι  ο Σύλλογος ‘Παραδοσιακά Ποντιακά Έθιμα’.

Ακολουθεί ‘Παραδοσιακό Ποντιακό Γλέντι’ , με τους …  Γιώργο Σιαμλίδη και Κούλη Τριανταφυλλίδη στο τραγούδι ,  Παπαδόπουλο Δημήτρηστη Λύρα και  Γιάννη & Αβραάμ Γκόσιο στη Λύρα και στο τραγούδι .

 

 

περισσότερα
Back to top button