Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Χαλβαδότουρτα

halvadopita

Χαλβαδότουρτα νηστίσιμη από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

 

 

ΥΛΙΚΑ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Φλούδα και ξύσμα από ένα λεμόνι
2/3 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μα κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα και την φλούδα λεμονιού σε μέτρια φωτιά.Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά και μετά βγάζουμε τις φλούδες του λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.


Σε μια άλλη σχετικά βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει σκούρο το σιμιγδάλι μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και με ιδιαίτερη προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το σιρόπι. Προσοχή αν σας φανεί πολύ μην το ρίξετε όλο. Ξανατοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το σιμιγδάλι να τραβήξει όλο το σιρόπι. Ρίχνουμε τον χαλβά σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και τον αφήνουμε να κρυώσει.


Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και καλύπτουμε την επιφάνεια του χαλβά. Γαρνίρισμα με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

erasitexnies.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button