Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Λικέρ βατόμουρο

65432

Λικέρ βατόμουρο της Μαρίας

Υλικά
1 κιλό βατόμουρα άγρια [αν μπορείτε να μαζέψετε] 1 1/2 λίτρο βότκα
1/2 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά με το κοτσάνι και αφήνουμε να  στραγγίσουν  σε πετσέτα τα βατόμουρα.
Βάζουμε την ζάχαρη και το φρούτο στο βάζο και τα αφήνουμε όλη την νύχτα να βγάλει τα υγρά του.
Την άλλη μέρα προσθέτουμε το αλκοόλ, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε 1 μήνα στην άκρη της κουζίνας , ανακατεύεις κατα διαστήματα.
Όταν ωριμάσει το λικέρ το σουρώνουμε σε τουλπάνι, πιέζοντας το φρούτο καλά να βγάλει τα ζουμιά του.
Στην συνέχεια το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και στο ψυγείο.

Στην υγειά σας φίλοι μου
Μαρία

 

 

περισσότερα
Back to top button