Καστοριά

Συνταγή: Κούς- κούς νηστίσιμο με χταπόδι φρέσκο ή με μοσχοχτάποδα κονσέρβα

19Ξεφυλλίζοντας χθες το τετράδιό μου με τις συνταγές που έχω ,βρήκα μία παλιά συνταγή μου. Αμέσως έβαλα την κατσαρόλα και το μαγείρεψα . Η νοστιμιά του;  δεν έχει φύγει από το στόμα μας. Μαγειρέψτε το και θα αμειφθείτε από την νοστιμιά  του.

Κούς- κούς Νηστίσιμο  με χταπόδι φρέσκο ή Μοσχοχτάποδα κονσέρβα.

Υλικά
250 γραμ.κους- κους
2  μοσχοχτάποδα κονσέρβα [έβαλα] 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο  ψιλοκομμένο [το λευκό μέρος] 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομ.
100 γραμ. γλυκό λευκό κρασί
1 ντομάτα ψιλοκομ.
600-700 γραμ. νερό όπου έχεις λιώσει μέσα έναν κύβο λαχανικών.
λάδι

Εκτέλεση..
Σοτάρεις πρώτα το κους-κους στο λάδι και μετά προσθέτεις ,το κρεμμύδι, το πράσο,την κοκ.πιπεριά και την ντομάτα,μια, δύο γύρους, ρίχνεις το κρασί και σε 2-3 λεπτά ρίχνεις και τον ζωμό λαχανικών, σιγά- σιγά, αλλά πάντα θα ανακατώνεις μέχρι τέλος,για να μη σε  κολλήσει.
5΄λεπτά πριν το βγάλεις από την φωτιά, στραγγίζεις  το λάδι από τις κονσέρβες, και ρίχνεις  το μοσχοχτάποδο στο φαγητό να βράσουν 5΄-7΄λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο.

    Καλή σας όρεξη
                     Μαρία

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button