ΑθλητικάΕλλάδα

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο

korakaki-meta-708

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή φέρνοντας την πρώτη μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στους

Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η 20χρονη αθλήτρια περνώντας τρίτη από τον προκριματικό στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι γυναικών ήταν σταθερή στον τελικό και προσπαθώντας ακόμα περισσότερο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! Μάλιστα κάποια στιγμή ήταν πρώτη, αργότερα έπεσε στην 6η θέση, αλλά με σταθερές βολές κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Η Κορακάκη με την επιτυχία της χάρισε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα του Ρίο και το πρώτο μετάλλιο στη σκοποβολή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Αμέσως μετά το τέλος των προσπαθειών της, η Αννα πήγε δίπλα στον πατέρα της που είναι προπονητής της και τον αγκάλιασε.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Κίνα και την Τσανγκ η οποία έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ ασημένια ήταν η Ρωσίδα Βαταράσκινα!

Η Κορακάκη είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής, ανήκει στον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονείται από τον πατέρα της, Τάσο, ο οποίος υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας. Εκτός από το μετάλλιο στο Ρίο, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσιο πρωτάθλημα του 2014, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2014) και το αργυρό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011.

 

περισσότερα
Back to top button