Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος

8765432

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο ”Φλώρα”
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό ”Αλλατίνη”

Σιρόπι βράζεις 1΄λεπτό.

2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1/2 λεμόνι
ένα ξύλο κανέλα

Εκτέλεση
Καβουρδίζεις το λάδι με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.[πάντα ανακατεύεις] Στην συνέχεια ρίχνεις με πολύ προσοχή το βρασμένο σιρόπι και ανακατεύεις τον χαλβά, ρίχνοντας και τα καρύδια.
Εδώ τώρα θέλει προσοχή… Όταν βγάλεις τον χαλβά από την φωτιά και τον ρίξεις στην φόρμα, να μην είναι σφιχτός, αλλά λίγο ζουμερός και το σκεπάζεις με καθαρή πετσέτα.
Όταν δεν έχουμε νηστεία ρίχνω και 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ή αν θέλεις το κάνεις μόνο με βούτυρο [250 γραμ] αντί λάδι.

Καλή σας επιτυχία
και καλή Παναγιά
Μαρία

 

 

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

<>

<>,της κραυγάζουμε. Και η Παναγία μας υψώνει τα δύο της χέρια, προσβλέπει τον Υιό και Θεό και δέεται για εκείνους που την επικαλούνται.
Σ΄αυτή την στάση είναι η Δεομένη Παναγία.
Η Παναγία δεν δέεται μόνο, αλλά και επισκέπτεται τα παιδιά της σε κάθε ανάγκη τους.
Στους βυζαντινούς χρόνους την Οδηγήτρια έπαιρναν μαζί τους οι αυτοκράτορες, για να οδηγεί τα στρατεύματα τους στην νίκη..
Κι εμείς που ζούμε στον αιώνα του φόβου, όπως χαρακτηρίσθηκε ο αιώνας μας, θαλασσοδαρμένοι απο τα κύματα των ποικίλων καθημερινών δυσκολιών, όπου και άν βρεθούμε τις ημέρες αυτές, άς κατευθύνουμε τα βήματά μας στα λιμανάκια της ψυχικής γαλήνης, στους ιερούς ναούς, και εκεί κάτω απο τα απλωμένα χέρια της να νιώσουμε την ασφαλή παρουσία, τη γαλήνη,την βοήθεια της στοργικής Μητέρας μας.
Και καθώς θα αισθανόμαστε το γλυκό στοργικό της βλέμμα πάνω μας, άς της ανοίξουμε την καρδιά μας, να της εμπιστευθούμε τους φόβους μας και τα προβλήματά μας.
περιοδ. ‘Ζωή”.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button