Ελλάδα

Ανακαλούνται δεκάδες smart forfour από την ελληνική αγορά

smart-forfourH Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης οχηµάτων smart forfour της κατασκευαστικής σειράς 453.

Η ανάκληση περιλαµβάνει 174 οχήµατα, ηµεροµηνίας παραγωγής από 01/09/2014 έως 08/12/2015. Έχει διαπιστωθεί ότι σε ορισµένα οχήµατα µε µονοκόµµατη πίσω πλάτη καθίσµατος µπορεί η εδραίωση της πλάτης να έχει κατασκευαστεί εκτός προδιαγραφών. Στην περίπτωση µιας µετωπικής σύγκρουσης όπου υπάρχουν βαριά αντικείµενα στο πορτ-µπαγκάζ, θα µπορούσε να ασκηθεί µεγάλο φορτίο στην πλάτη του πίσω καθίσµατος και θα µπορούσε να ξεκολλήσει από το πλαίσιο του οχήµατος η αγκύρωση και να διπλώσει η πλάτη. Στην περίπτωση αυτή, αντικείµενα θα µπορούσαν να εισχωρήσουν µέσα στο θάλαµο των επιβατών. Τα αντικείµενα, καθώς και η αναδίπλωση του πίσω καθίσµατος, θα µπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυµατισµού των επιβατών.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Επισκευαστή Οχηµάτων smart της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., προκειµένου να γίνει αντικατάσταση των αγκυρώσεων αριστερά και δεξιά, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης Πελατών MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.

thestival.gr

περισσότερα
Back to top button