Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Κύριε Δήμαρχε, νενικήκαμεν! (του Λεωνίδα Οικονομίδη)

Αγαπητέ, Δήμαρχε, εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τα όνειρα και τα οράματά μας για τοσχολείο μας και εσύ, απλά,  όπως πολύ καλά ξέρεις να κάνεις, θα δρας με την ίδια διάθεση προς όφελος πάντοτε των δημοτών σου.
 
…Ήταν τρεις παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι, χθες 5 Αυγούστου, όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα τη φωνή του Δημάρχου Παναγιώτη, ο οποίος μου ανακοίνωσε την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος της κατασκευής των δύο αιθουσών (γυμναστικής και εκδηλώσεων) από τον υπουργό Νικόλαο Φίλη. Αμέσως σηκώθηκα από τον καναπέ όπου καθόμουν και του ζήτησα να επαναλάβει το ευχάριστο νέο… για να πέσω κάτω από τη χαρά μου! 
Αγαπητοί μαθητές μας, φίλοι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας, ΝΑΙ…
το ονειρευτήκαμε, το σχεδιάσαμε, το κυνηγήσαμε, το πετύχαμε! 

ΚΑΙ συνεχίζουμε… όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και οι συνθήκες, για ένα σχολείο σύγχρονο, ελκυστικό, δημιουργικό, επιθυμητό και αγαπητό για τα παιδιά μας.
Φωτορεαλιστική αναπαράσταση του κτηρίου από την εξαιρετική μελέτη του Χρήστου Αντωνίου
Για μία υπογραφή χρειάστηκε να περάσουν 5 ολόκληροι μήνες!

Μετά από 5 μήνες ακατανόητης, ανεξήγητης και αδικαιολόγητης καθυστέρησης λόγω…(!!!) γραφειοκρατικών διαδικασιών, το κτηριολογικό πρόγραμμα για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, εγκρίθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νικόλαο Φίλη.

Ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, γιος του αείμνηστου Λυκειάρχη και καθηγητή μου, Δημοσθένη Κεπαπτσόγλου, στα χρόνια της Δημαρχιακής θητείας του, επιδεικνύει ευαισθησία σε θέματα παιδείας και σεβασμό στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας
Η έγκριση τελικά, δεν ήταν εύκολη υπόθεση!
Το κράτος των Αθηνών συνεχίζει να είναι γραφειοκρατικό και υδροκέφαλο!
Με το αστείρευτο πείσμα του και τα επιχειρήματά του, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού,Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο οποίος από το Μάρτιο που υποβλήθηκε το αίτημα του Δήμου στο τμήμα μελετών του υπουργείου, κινούνταν έως και χθες μεταξύ Άργους Ορεστικού και Αθηνών με την“ταχύτητα του φωτός”, έπεισε τελικά τους αρμόδιους του υπουργείου για την αναγκαιότητα κατασκευής της πολυπόθητης αίθουσας.
Σ’  αυτήν την προσπάθεια συνέβαλαν τα μέγιστα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, ο Διευθυντής Βασίλειος Δισλής πολιτικός μηχανικός, η Ζωή Κολυμπιώτη αρχιτέκτονας, ο Νικόλαος Κοντόπουλος τοπογράφος και ο Σταύρος Χαλκιάς ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, που για την επίτευξη του στόχου υπερέβαλαν εαυτόν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
Επίσης, με τις θετικές εισηγήσεις τους, τόσο ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης ΚαστοριάςΓεώργιος Μασλάρης όσο και ο περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, βοήθησαν την εν λόγω προσπάθεια του Δήμου.
Τις προσεχείς μέρες θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια και ο Δήμαρχος, συνεχίζοντας με την ίδια ταχύτητα, θα υποβάλει την πρόταση στη διαχειριστική αρχή της περιφέρειάς μας για να ενταχθεί σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Την πρόταση του Δήμου για το συγκεκριμένο έργο στήριξε και στηρίζεικαι ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,Θεόδωρος Καρυπίδης.

Η έγκριση όπως αναρτήθηκε στη διαύγεια του υπουργείου παιδείας ΕΔΩ 

Εύχαρις
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

 

leconomidis.blogspot.gr

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button