Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια – Συναγερμός για εκκένωση της Λίμνης αν αλλάξει ο άνεμος

EYBOIA1_533_355– Βαριά ερπυστριοφόρα μηχανήματα έφτασαν δια θαλάσσης για να φτιάξουν αντιπυρική ζώνη
– Ως τις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες στα Καντούνια, έντρομοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή
– Τρομάζουν τους πυροσβέστες οι βοριάδες που θα κατευθύνουν τις φλόγες στην Λίμνη

Για τρίτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες. Τουλάχιστον 20.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη ενώ τα μέτωπα μαίνονται.

Εν τω μεταξύ προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης – που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας – έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το “φέρυ μπόουτ” από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνονται προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε μια “τριγωνική” ακτίνα 15 χιλιομέτρων και τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, που έφτασαν νωρίτερα σε απόσταση αναπνοής από τις αυλές των σπιτιών στα Καντούνια.
Μάλιστα οι φλόγες κατέστρεψαν δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια και μία ταβέρνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκαν σπίτια της περιοχής χωρίς να έχει δοθεί εντολή από την πυροσβεστική.


Στη μάχη της φωτιάς βρίσκονται 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο 30 στρατιώτες, 15 υδροφόρες, ενώ συνεχείς ρίψεις πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη της πυροσβεστικής.
Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στην περιοχή κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης, όπου και η μεγαλύτερη ανησυχία πυροσβεστών και κατοίκων είναι να μην πνεύσουν βόρειοι άνεμοι, καθώς κάτι τέτοιο θα κατευθύνει τις φλόγες προς την πόλη.
Ήδη στην περιοχή έχει φτάσει ένα πλοίο και έχει δέσει στο λιμάνι ώστε εάν χρειαστεί κάτοικοι να βρουν καταφύγιο.

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button