ΕλλάδαΚοζάνη

Τελείωσε το “αγροτικό” για την Περιστέρα Μπαζιάνα (έγγραφο)

betty

Ποιο πανεπιστήμιο θα διδάσκει από φέτος 

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις  εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. για το σχολικό έτος 2016-2017.

Σύμφωνα με την λίστα που ανακοινώθηκε και η σύντροφος του Πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα συμπεριλαμβάνεται στους τυχερούς που κατάφεραν να αποσπαστούν. Συγκεκριμένα η κα Μπαζιάνα μεταφέρεται από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΜΠ στην Αθήνα.

eggrafo 1eggrafo 2

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπαζιάνα δίδαξε στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ως καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό.

basiani-3

Η επίμαχη διάταξη στο νομοσχέδιο για την Έρευνα που της έδωσε αυτή την δυνατότητα ήταν η εξής:

τροπολογια 1

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για φωτογραφική διάταξη και το υπ. Παιδείας υποστήριξε για το επίμαχο άρθρο 33 παρ. 7, του ν/σ  ότι«η διάταξη ρυθμίζει με πάγιο τρόπο, άρα, εξ ορισμού μη φωτογραφικό, θέματα μετάταξης μόνιμων εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης σε Α.Ε.Ι». Υποστήριξε δε ότι η διάταξη «αφορά πολλούς εκπαιδευτικούς με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και η τυχόν μετάταξή τους στα ΑΕΙ, θα τίθεται στην αυστηρή και αντικειμενική κρίση των Ακαδημαϊκών Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων ευρείας αντιπροσωπευτικής σύνθεσης».

 

crashonline.gr

 

περισσότερα
Back to top button