Ελλάδα

«Ξύπνησε» ο 7χρονος που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος στη Ζάκυνθο!

ImageHandler«Κέρδισε τη ζωή του», λένε οι γιατροί – Τα πρώτα λόγια που είπε στους γονείς του μόλις άνοιξε τα μάτια τουΧαμόγελα αισιοδοξίας σκόρπισε το απόγευμα της Παρασκευής η είδηση ότι ξύπνησε ο 7χρονος ο οποίος πριν από μια περίπου εβδομάδα είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από ακυβέρνητη λέμβο στην παραλία του Τσιλιβί, στην Ζάκυνθο.

Σε δήλωσή του στην τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, ο Διευθυντής Εντατικολόγος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, αποκάλυψε ότι ο μικρός Θοδωρής είναι από το βράδυ της Πέμπτης αποσωληνωμένος, ενώ όπως διαπίστωσαν οι θεράποντες ιατροί συνεκτιμώντας την μετεγχειρητική και κλινική εικόνα του τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ηλιάδης, ο 7χρονος «πάλεψε γενναία και κέρδισε ο ίδιος τη ζωή του».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατρό μόλις τον «ξύπνησαν» και είχε άμεση επαφή με το περιβάλλον το πρώτο πράγμα που είπε ήταν «Μαμά…». Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το «ξύπνημα» ήταν δοκιμαστικό από τους γιατρούς καθώς ήθελαν να δουν τις αντιδράσεις του παιδιού, ενώ το κανονικό θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως όλα έδειξαν, πάντως, η κατάσταση της υγείας του μικρού είναι καλή.

Το παιδί θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Ρίου μέχρι και τις 15 Αυγούστου οπότε και θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να μπει σε Κέντρο Αποκατάστασης


Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό

Το τραγικό περιστατικό έγινε όταν το σκάφος που οδηγούσαν τρεις Έλληνες,  από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άρχισε να παίρνει τροχιά προς τη στεριά, όταν αυτό έφθασε κοντά σε βραχώδη περιοχή της παραλίας.

Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος πήδηξαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για να του αλλάξουν πορεία.

Οι δύο άντρες κατάφεραν να του αλλάξουν τροχιά αλλά αυτό κατευθύνθηκε προς την αμμουδιά, χωρίς ο τρίτος επιβάτης να μπορεί να το ελέγξει. Τότε έπεσε και αυτός στο νερό και το σκάφος εντελώς ακυβέρνητο κατέληξε στην αμμουδιά όπου χτύπησε πολύ σοβαρά το άτυχο 7χρονο αγόρι μπροστά στα μάτια της οικογένειας του και εκατοντάδων λουομένων.

protothema.gr

περισσότερα
Back to top button