Καστοριά

Οι γεύσεις της Ελεάννας: Ροξάκια

roxakia

Ροξάκια από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κούπα σπορέλαιο
2 κουταλιές σούπας κακάο
Αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι

3 1/2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
Λίγη κανέλα
Λίγο γαρύφαλο
Λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο χλιαρό γάλα και λιώνουμε την μαγιά  και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά μερικό απο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια  πάρα πολύ μαλακή ζύμη. Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και ρίχνουμε σε αυτό κακάο.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και στα δύο κομμάτια της ζύμης μέχρι πια να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνω τις ζύμες μου σε ένα τάπερ για 3/4 της ώρας και κατόπιν αφού θα έχουν φουσκώσει χωρίζω τις ζύμες μου σε τρία κομμάτια έκαστο.Απλώνουμε την ‘λευκή’ ζύμη και την ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη σε φύλλο όχι πάρα πολύ λεπτό και στην άκρη βάζουμε το ρολό με την ζύμη κακάο και το τυλίγουμε .Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια τα πλάθουμε λιγάκι να πάρουν καλό σχήμα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά είτε μέχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Για να σιρόπιασουμε τα ροξάκια θα πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

erasitexnies.blogspot.gr

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button