Ελλάδα

Μέχρι τον Δεκέμβριο η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ

enfia-spitiaΔυσκολίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι φορολογούμενοι για την τυπική εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, καθώς από τον Αύγουστο και μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να αποπληρώσουν ταυτόχρονα τις δόσεις της φορολογίας εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ο φόρος επί των ακινήτων θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, με την τελευταία να αποπληρώνεται το Δεκέμβριο του 2016.

Την ίδια ώρα η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Ιουλίου, ενώ ακολουθούν άλλες 2 διμηνιαίες δόσεις. Η μία στο τέλος Σεπτεμβρίου και η άλλη στο τέλος Νοεμβρίου.

Ασφυκτικά περιθώρια για τις 100 δόσεις.Όσον αφορά τις 100 δόσεις ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι όποιος από τις 01/07/2016 δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, βγαίνει από την ρύθμιση των 100 δόσεων, τις οποίες δεν πρόκειται να τις επαναφέρουμε,καθώς ο θεσμός των 100 δόσεων «πέθανε».

Ο κ. Αλεξιάδης για το θέμα των αποδείξεων τόνισε ότι και αυτός μαζεύει αποδείξεις,πρέπει να ζητάμε αποδείξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

περισσότερα
Back to top button