Καστοριά

Καστοριά: Πρασόρυζο με δαμάσκηνα

IMG_20131107_123926

Από τις γεύσεις της Ελεάννας Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια πράσα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
3+1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό
4 με 5 ξερά δαμάσκηνα
1 μικρό κρεμμύδι
λάδι, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα αχνίζω με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.

Προσθέτω και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις μαραθούν, ρίχνω το νερό,το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτω τα δαμάσκηνα και μετά από περίπου ένα τέταρτο της ώρας, ρίχνω και το ρύζι (καρολίνα) και αφήνω το φαγητό μου να βράσει μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά του φαγητού μου!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

 

erasitexnies.blogspot.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button