Καστοριά

Οι τύποι που θα συναντήσεις στη γυρολιμνιά

65432

Ο γύρος της λίμης, η ομορφότερη διαδρομή της Καστοριάς και μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας..

Πόλος έλξης ντόπιων και τουριστών για άπειρους λόγους.

Αυτοί είναι οι τύποι που θα συναντήσεις, σίγουρα, αν αποφασίσεις να κάνεις μία γυρολιμνιά:

Τους αναγνωρίζεις;

 

Ο αθλητικός:

Φορά το τελευταίο μοντέλο παπουτσιών μεγάλης αθλητικής εταιρίας σε χρώμα που ξεχωρίζει.

Είναι εξοπλισμένος με ειδική μπλούζα κατά του ιδρώτα, αντιανεμική, με ειδική θήκη για το κινητό, τα κλειδιά αλλά και την energy bar – full στην πρωτεΐνη. Φυσικά το energy drink βρίσκεται κάπου κοντά. Σε προσπερνά με ένα χαμόγελο οίκτου, ενώ η app του smartphone του, καταγράφει την σημερινή επίδοσή του.

 

Ο «βγήκα για jogging»

1

Δείχνει κουρασμένος από τα πρώτα 20 μέτρα…Ιδρώνει ασυνήθιστα με την σκέψη του τρεξίματος και μόνο.

Απορεί με την αντοχή των άλλων δρομέων θεωρώντας πως ντοπάρονται. Τρέχει μόνο όταν τον βλέπουν, παρακαλώντας να τους αντιληφθεί εγκαίρως. Κατά βάθος είναι περήφανος με την απόφασή του να τολμήσει να βγει  για τρέξιμο. Διηγείται την εμπειρία του όταν πίνει μπύρες το βράδυ…δείχνοντας selfie – απόδειξη του sporty απογεύματος.

Συνηθισμένη διαδρομή…αφήνει το αμάξι στο Νοσοκομείο και φτάνει μέχρι τη Μαυριώτισσα. Γυρίζει στο αυτοκίνητο περπατώντας αργά.

 

Ο ποδηλάτης

podilatis_gyroslimnis

Μόνος ή με παρέα. Τις περισσότερες φορές φορά κράνος ασφαλείας και επιγονατίδες. Ποδηλατεί στη μέση του δρόμου και απολαμβάνει τη διαδρομή. Κορνάρει συνεχώς και ηδονίζεται στις κατηφόρες όπου πηγαίνει πιο γρήγορα.

Αισθάνεται κυρίαρχος του δρόμου, δυσφορώντας με τους οδηγούς που δεν τον σέβονται και τον αναγκάζουν να μαζευτεί.

 

Ο ψαράς

Περνά ατελείωτες ώρες δίπλα στη λίμνη. Αφήνει τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και περιμένει υπομονετικά να πιάσει το μεγαλύτερο γριβάδι της σαιζόν. Το delivery θα έρθει περισσότερες από μία φορές να τον βρει ενώ θα ψαρεύει γιατί ο καθαρός αέρας, ως γνωστόν,  ανοίγει την όρεξη.

Μία γάτα, δίπλα του θα περιμένει ανυπόμονα την ψαριά του. Χαιρετά όλους τους περαστικούς. Ανταγωνίζεται με πάθος για την καλύτερη θέση ψαρέματος.

 

Ο «Rallίστας» και όλοι οι άλλοι τύποι στη συνέχεια του άρθρου στο aboutkastoria.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button