Ελλάδα

Ελληνική επιστημονική πατέντα απενοχοποιεί το κάπνισμα

76543

Όταν Έλληνες επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο παίρνει θεραπευτική πλέον αξία για να αναπνέουμε ελεύθερα!

Η αντίθεση μου στο κάπνισμα είναι γνωστή στους αναγνώστες της σελίδας, όπως επίσης και οι επιφυλάξεις μου για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που τόσα και τόσα εκ διαμέτρου αντίθετα έχουν γραφτεί.

Από όσα επιστημονικά τεκμηριωμένα έχουν γραφτεί για το ηλεκτρονικό τσιγάρο εν’ προκειμένου, υπάρχουν μελέτες που το θεωρούν μόνο θετικό ως προς μια πρόσκαιρη χρήση αντικατάστασης και απεξάρτησης του τσιγάρου καπνού που και αυτή δεν θα διαρκέσει πάνω από 6 έως 8 μήνες, ενώ στο σύνολο τους είχαν έντονες ενστάσεις για τις συνέπειες τον υγρών ατμού που κυκλοφορούν μιας και δεν υπόκεινται σε καμία απαγόρευση ή έστω και έλεγχο.

 Μάλιστα δεν είναι και λίγες εκείνες οι μελέτες που κατηγορούσαν ευθέως, κύρια φτηνά υγρά έλαια που εισάγονται από τρίτες χώρες, για καρκινογενέσεις, αλλεργίες και τέλος για χρήση χημικών ή άλλων επικίνδυνων ουσιών που δημιουργούν εξάρτηση.

Εφιάλτης;
Στον εφιάλτη αυτό έδωσε τέλος μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων επιστημόνων από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Φαρμακευτικής – Φαρμακοκινητικής και το τμήμα του Πανεπιστημίου της Κρήτης το τμήμα της Ιατρικής.

Με μια απλή συλλογιστική φαινομενικά σκέψη, ένωσαν τις ιαματικές δυνάμεις 5, βιολογικής και οργανικής καλλιέργειας, βοτάνων σε μελετημένη αναλογία που αφενός ευεργετούν τους πνεύμονες καθολικά, ενώ αφετέρου καλύπτουν με την προσθήκη εγκεκριμένου φυσικού αρώματος την αίσθηση γεύσης ακόμα και του πιο απαιτητικού και εξαρτημένου καπνιστή.

Πυκνογενόλη, Πράσινο τσάι, Κουρκουμάς, Ευκάλυπτος, Φυτική γλυκερίνη, σε αναλογία που προέκυψε από κλινικές μελέτες in Vivo εξασφαλίζουν:

 • Την απόλυτη αποτοξίνωση των πνευμόνων.
 • Την απομάκρυνση πιθανών φλεγμονών και μόνιμη αποτροπή μελλοντικής ύπαρξης αυτών.
 • Την ισχυρή αντιαλλεργική δράση.
 • Την αντιβηχική δράση.
 • Την βρογχοδιαστολή για καλές μεγάλες εισπνοές, εκπνοές.
 • Την αύξηση του όγκου αέρα εισπνοής «Τροφή», άρα και του οξυγόνου, άρα: Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο.
 • Την βελτίωση και διατήρηση της ελαστικότητας των πνευμόνων.
 • Την προστασία όχι μόνο των πνευμόνων αλλά και των αναπνευστικών οδών από λοιμώξεις, κρυολογήματα.
 • Την προστασία και ανάπλαση των υγιών κυττάρων.
 • Τέλος την εξουδετέρωση κάθε καρκινογόνου ουσίας από τους πνεύμονες.
  «Τροφή»: Ειδικά για το τελευταίο, αλλά και τα προηγούμενα – Οι αντιοξειδωτικές ουσίες των συστατικών του, προστατεύουν τα κύτταρα του πνεύμονα από την βλαπτική δράση του τσιγάρου και οδηγεί τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από αυτό σε απόπτωση, βοηθώντας την δημιουργία νέων πνευμονικών κυψελίδων.

Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο υγρό συνιστάται ακόμα ως σταγόνες/drops και σε άτομα με βρογχίτιδα, άσθμα ανεξαρτήτου ηλικίας και αιτιολογίας και γενικότερα σε ασθενείς με διαγνωσμένο ΧΑΠ. (5 με 6 σταγόνες υγρού σε ένα ποτήρι νερό το πίνετε κατά την διάρκεια της ημέρας με μικρές γουλιές και επαναλαμβάνετε, ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού.)

Σημαντικότερο όλων είναι ότι το συγκεκριμένο υγρό ατμίσματος με τις συγκεκριμένες αναλογίες, στερείται παρενεργειών και αλληλεπιδράσεων με άλλα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.

 

Αναλυτικά:

Πυκνογενόλη.
Συνώνυμη της αποτοξίνωσης η Πυκνογενόλη, με παράλληλη αντιθρομβωτική,αντιφλεγμονώδη, αντιαλλεργική, αναλγητική δράση.

Πράσινο τσάι.
Πέρα από τις αντιοξειδωτικές δράσεις το Πράσινο τσάι κλινικά απέδειξε ότι μειώνει κατά 38% τα συμπτώματα της στέρησης της νικοτίνης. Επίσης, δρα σε Μικροβιακές λοιμώξεις (αναστέλλει την ανάπτυξη πολλών βακτηρίων που προκαλούν διάρροια, καταπολεμούν ιούς της γρίπης, αλλά και πνευμονικούς).

Κουρκουμάς.
Η Κουρκουμίνη, βασική δραστική ουσία του Κουρκουμά, εκτός των άλλων γνωστών προστατεύει τα κύτταρα των πνευμόνων από τις τοξίνες γενικά (Ατμόσφαιρας, τσιγάρου κ.τ.λ.) και βοηθά Όχι μόνο στην σωστή ανάπλαση αυτών, αλλά και την δημιουργία νέων κυττάρων σε περιοχές που παρουσιάζουν ελλειμματική παρουσία.

Ευκάλυπτος.
Ο Ευκάλυπτος αντανακλαστικά για τους περισσότερους είναι συνδεδεμένος με την απόφραξη των αναπνευστικών οδών και των πνευμόνων, την βρογχοδιαστολή και την ανακούφιση, ευκολία της ανάσας. Καταπραΰνει το βήχα (κάνοντας ρευστά τα φλέματα) και τις βρογχίτιδες (οξείες και χρόνιες), γρί­πη, φυματίωση, άσθμα.
Φυτική γλυκερίνη.
Η φυτική γλυκερίνη είναι γνωστή για τις μαλακτικές της ιδιότητες παγκοσμίως από την μια, αλλά και από την άλλη για την αρωγή της στο να διατηρεί τους ιστούς γενικότερα ενυδατωμένους και ελαστικούς.

 

Συμπερασματικά:
Οι Έλληνες επιστήμονες για μια ακόμα φορά στάθηκαν στο ύψος τους, μπροστά στις δυσάρεστες επιπτώσεις του καπνίσματος τσιγάρου καπνού ή και της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, έδωσαν μια πολλαπλή μοναδική λύση μετατρέποντας ακόμα και την κακιά συνήθεια εξάρτησης σε ωφέλιμη για την υγεία.

Έστω και η χρήση του συγκεκριμένου υγρού 3 με 4 ημέρες την εβδομάδα είναι ικανές να επαναφέρουν την λειτουργία των πνευμόνων και γενικότερα του αναπνευστικού συστήματος στα φυσιολογικά επίπεδα.

Είναι δε σημαντικό και η εναλλακτική χρήση του υγρού ως σταγόνες ή και ως εισπνεόμενο όχι μόνο στους καπνίζοντες με όποιο τρόπο, αλλά σε όλους τους πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ανεξαρτήτου ηλικίας και αιτιολογίας.

Το συγκεκριμένο υγρό συγκαταλέγεται στα τρόφιμα μπορείς δηλαδή να το «τρως» (να το πίνεις εν προκειμένω) χωρίς βλαβερές συνέπειες.
Οι αμετανόητοι του τσιγάρου μπορούν να το χρησιμοποιούν ανάμεσα στο κάπνισμα, μία δύο φορές την ημέρα, ώστε να βοηθήσουν τα πνευμόνια τους να ανακάμψουν όσο είναι δυνατόν από την ζημιά που τους κάνει το τσιγάρο.
Μπορείτε να το δίνεται και στα παιδιά σας, επίσης, που πολλές φορές γίνονται αναγκαστικά καπνιστές, χωρίς την θέλησή τους όταν καπνίζετε στον ίδιο χώρο.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr

 

proionta-tis-fisis.com

περισσότερα
Back to top button