Ελλάδα

Μήνυση υπουργείου Εργασίας κατά Mega

megatiletyposΓια παρελκυστική τακτική όσον αφορά στους μισθούς των εργαζομένων κατηγορεί το Mega το υπουργείο Εργασίας. «Δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι η δέσμευση των λογαριασμών, οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το κόστος», σημειώνει.

Το υπουργείο Εργασίας για μια ακόμα φορά καταγγέλλει ως απολύτως παρελκυστική την τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, που συνεχίζει να κρατά ομήρους τις δεκάδες -απλήρωτων- εργαζομένων του.

Οπως αναφέρει το υπουργείο, «η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις τράπεζες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος.

Ήδη από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου έχουν υποβληθεί μηνύσεις για αυτή την παραβατική συμπεριφορά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλει μέσα στις επόμενες μέρες μόνο μισό μισθό είναι και αυτή παρελκυστική, γιατί γίνεται με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας».

euro2day.gr

περισσότερα
Back to top button