Καστοριά

Καστοριά: Παγωτό σοκολάτα βανίλια σάντουιτς

Από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
1 φακελάκι κρεμά στιγμής βανίλια
1 γάλα ζαχαρούχο
700 γρ γάλα κρύο
500 γρ φυτική κρεμά γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ορθογώνιο τάπερ στρώνουμε μπισκότα σε όλη του την επιφάνεια με την καλή τους πλευρά προς τα κάτω.

Σε ενα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα αλλά χτυπάμε την κρέμα σοκολάτας με τα 350 γρ γάλακτος, το μισό τενεκεδάκι ζαχαρούχου γάλακτος και τη μια βανίλια. Το ίδιο κάνουμε και με την κρεμα βανίλιας, την χτυπάμε με τα υπόλοιπα μισά υλικά. Και στις δυο κρέμες μόλις αρχίζουν να πηζουν προσθέτουμε από μισή σαντιγί και Ενσωματωνουμε απαλά με μια μαριζ. Στρωνουμε επάνω στα μπισκότα την κρεμα σοκολάτας και την βαζουμε  για 10 λεπτά στην κατάψυξη.

Έπειτα στρωνουμε την κρεμα βανίλιας επάνω στην κρεμα σοκολάτας και καλύπτουμε με μπισκότα πτι μπερ έτσι όπως στρώσαμε και τα κάτω για να γίνονται σάντουιτς όταν τα κόβουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

erasitexnies.blogspot.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button