Καστοριά

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και του Δήμου Πόγραδετς (φωτογραφίες)

pogradets1Την Παρασκευή 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Δήμου του Πόγραδετς της Αλβανίας και του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υπογραφή Σύμφωνου Συνεργασίας από τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή και από τον Δήμαρχο του Πόγραδετς κ. Eduart Kapri, παρουσία των Αντιδημάρχων Τουρισμού κ. Πετρόπουλου Δημήτρη και Προγραμματισμού κ. Μπινιάκου Μιχάλη και αντιπροσωπίας της αλβανικής πόλης, μεταξύ της οποίας περιλαμβάνονταν η Αντιδήμαρχος κ. Ana Adhami και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ermir Pashollari.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας για την υλοποίηση κοινών διασυνοριακών έργων, διαπιστώθηκε η ανάγκη η συνεργασία αυτή να καταστεί θεσμός μέσω της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα τουρισμού και προστασίας περιβάλλοντος, το οποίο προβλέπει:

  1. Την εντατική συνεργασία στον τομέα της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και άλλων προγραμμάτων,
  2. Τον προσδιορισμός των ιδεών και προτάσεων για την από κοινού ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής.
  3. To σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών σχεδίων βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης και διαχείρισης φυσικών και πολιτιστικών πόρων των Δήμων με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
  4. Τη συνεργασία στους τομείς των πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων.
  5. Τη δημιουργία κοινών δράσεων οίνου και γαστρονομίας.
  6. Τη διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων.
  7. Την εν γένει προβολή και δημοσιότητα των δύο τόπων ως κοινών τουριστικών προορισμών

pogradets2

pogradets3

pogradets4

 

 

 

περισσότερα
Back to top button