Καστοριά

Καστοριά: Έργα στον Αλιάκμονα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων (φωτογραφίες)

Mε στόχο την προστασία των έργων ύδρευσης και άρδευσης που εξυπηρετούν τους οικισμούς Καλοχωρίου και Τσάκωνης Καστοριάς και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στις παρακείμενες καλλιεργούμενες εκτάσεις, εκτελούνται αυτό το διάστημα εργασίες αποκατάστασης ζημιών και σταθεροποίησης της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα.

Το σημείο επισκέφτηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου  2016 ο Αντιπεριφερειάχρης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος  με υπηρεσιακούς παράγοντες και μίλησε για τις εργασίες που πραγματοποιούνται με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.600.000€, χρηματοδοτείται  από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά τη διαπλάτυνση και εκβάθυνση της κοίτης του ποταμού καθώς και τη διαμόρφωση – ενίσχυση των πρανών εκατέρωθεν, σε μήκος περίπου 3.495m,

Ειδικότερα το έργο αφορά τη χάραξη και τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών (οριζοντιογραφικά και υψομετρικά) με βασικό κριτήριο τη βέλτιστη αντιπλημμυρική λειτουργία του ποταμού. Σχετικά με τη διαμόρφωση της τυπικής διατομής στο τμήμα αυτό  του ποταμού έχει επιλεγεί η εφαρμογή τραπεζοειδούς διατομής με πλάτος πυθμένα κοίτης 90,00m και διαμόρφωση παρόχθιων αναχωμάτων ύψους 3,50m και τοπικά σε τμήματα κλίση των πρανών. Παράλληλα σε διάφορα σημεία προβλέπεται επένδυση των πρανών των αναχωμάτων με συρματοκιβώτια.

Πέραν της παρέμβασης του παραπάνω τμήματος θα γίνει παρέμβαση και στο ποτάμι στο ύψος της Χρυσής, μήκους L=70,00m με διευθέτηση της κοίτης και συρματοκιβώτια

 

 

 

περισσότερα
Back to top button