Καστοριά

Καστοριά: Ο μπαμπάς της Ελεάννας

mpampas

Λαχταριστός “μπαμπάς” από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

 

ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες

Για την γέμιση και το γαρνίρισμα 
1 Μορφατ σε κουτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και κατόπιν τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και την μαρέγκα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ μας και ψήνουμε τον μπαμπά σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε τον μπαμπά να κρυώσει.

Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε τον μπαμπά ενώ είναι μέσδα στην φόρμα. Τον ξεφορμάρουμε προσεκτικά και αφήνουμε να στραγγίζει όσο σιρόπι δεν θα έχει απορροφήσει.

 

Για την γέμιση χτυπάμε το Μορφατ μέχρι να γίνει σαντιγί . Χαράζουμε τον μπαμπά περιμετρικά όχι τα κοπεί εντελώς και με την βοήθεια ενός κόρνε γεμίζουμε το εσωτερικό του με την σαντιγί. Κάνουμε και ροζέτες στην επιφάνεια του γλυκού μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button