Ελλάδα

Koτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

kotopoulo tabasco_teaser_bb248b074ea71a2f8ef0b0cb90bb07ccΥλικά συνταγής

  • κοτόπουλο: 1 γύρω στο 1½ κιλό κομμένο σε μερίδες,
  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • φασολάκια: 1 κιλό, καθαρισμένα
  • λευκό ξηρό κρασί: 1/3 του φλιτζανιού
  • ντοματάκια: 500 γρ. κομμένα σε μέση (ή ψιλοκομμένη ντομάτα)
  • Tabasco®: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • μαϊντανός: 3 – 4 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πάπρικα: λίγη
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές τους μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4΄-5΄. Ζεματίζετε τα φασολάκια για 3΄και τα στραγγίζετε καλά.
  2. Κατόπιν προσθέτετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’-7’ χωρίς να ανακατεύετε πολύ δυνατά, απλώς κουνώντας την κατσαρόλα για να μη λιώσουν τα φασολάκια.
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ντοματάκια, 1½ φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι (ή πάπρικα). Σιγοβράζετε για 40’ μέχρι το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Προσθέτετε στο τέλος το TABASCO ® και το μαϊντανό, αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5΄ακόμη και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button