ΓούναΚαστοριά

Το 1ο Kastoria Shopping Fur Festival (ρεπορτάζ)

korentsidis

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το Kastoria Shopping Fur Festival, σε μια ακόμη προσπάθεια προώθησης της καστοριανής γούνας, αλλά παράλληλα και αξιοποίησης του Εκθεσιακού Κέντρου που διαθέτει. Η έκταση του Εκθεσιακού Κέντρου είναι 17.000 τ.μ. και ο χώρος χρησιμοποιείται μέχρι τώρα αποκλειστικά και μόνο για την ετήσια Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς κάθε Μάιο. Στις βλέψεις του Συνδέσμου είναι η δημιουργία νέων, παράλληλων θεσμών για τη γούνα, ξεκινώντας από το 1ο Kastoria Shopping Fur Festival που θα διεξαχθεί ή την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου ή την πρώτη του Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο ΦΟΥΙΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” κ. Γιάννης Κορεντσίδης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους γουνοποιούς για συμμετοχή στη νέα προσπάθεια. «Τα μηνύματα των επαγγελματιών της γούνας είναι ενθαρρυντικά και προχωρούμε ολοταχώς. Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όλα τα δεδομένα και τους όρους συμμετοχής. Εξάλλου το όποιο τίμημα που  θα καθορίσουμε για τους συμμετέχοντες θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τη μεταφορά και φιλοξενία εμπόρων της γούνας από το εξωτερικό».

Οι επαγγελματίας της γούνας που θα έρθουν στο Shopping Fur Festival δε θα είναι μόνο από τη Ρωσία, αλλά από 37 χώρες από όλο τον κόσμο. Για τη μεταφορά τους θα ναυλωθούν ειδικές πτήσεις τσάρτερ. Η τιμή του ενοικίου που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι λιγότερο από το μισό του αντίστοιχου της Διεθνούς Έκθεσης. Αντίθετα από τη Διεθνή Έκθεση, όπου απαγορεύονται οι πωλήσεις λιανικής, στο 1ο Kastoria Shopping Fur Festival θα έχουν τον κύριο λόγο, παράλληλα βέβαια με τη χονδρική.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button