Ελλάδα

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι στην ”Εγνατία Οδό ΑΕ” – Συγκέντρωση στα διόδια Μαλγάρων

malgaraΣε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ”Εγνατία Οδός ΑΕ”.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων την ακύρωση του σχεδιασμού για την παραχώρηση της οδού και των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Παράλληλα, θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο σταθμό διοδίων Μαλγάρων (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη), ώστε να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

”Οι εργαζόμενοι στην “Εγνατία Οδός Α.Ε” παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας, στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της βόρειας Ελλάδας, μήκους σχεδόν 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων. Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” από το 2012 έχει περάσει στην εποπτεία του ΤΑΙΠΕΔ με καταστρεπτικά αποτελέσματα στη λειτουργία της.

Οι διαρκείς παλινωδίες, η διοικητική αστάθεια, η απουσία στρατηγικού προσανατολισμού, οι παρεμβάσεις σε θέματα λειτουργίας της οδού και γενικά η επικέντρωση στα θέματα του ΤΑΙΠΕΔ, έχουν απογοητεύσει τους εργαζόμενους και οδηγούν στη σταδιακή απαξίωση της εταιρείας. Ως αντίδραση σε όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε την προκήρυξη της απεργίας», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν ακόμη την ανάθεση αρμοδιοτήτων στην εταιρεία, για την ανάπτυξη και διαχείριση υποδομών και την ανάπτυξη της χώρας”.

thestival.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button