Ελλάδα

Σε δίκη 104 άτομα για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα 2»

paradikastikoΣε δίκη για διάπραξη κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν συνολικά 104 άτομα για την εμπλοκή τους στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα νο2».

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 1143/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη μεταξύ άλλων οι: Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο Ιάκωβος – Παύλος Γιοσάκης, ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, καθώς και άλλοι δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι.

Κατά περίσταση τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση κ.α

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος.

Φέρονται δε να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν με το…αζημίωτο την απεμπλοκή από υποθέσεις λόγω διασυνδέσεων στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, με το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, διατάσσεται η διατήρηση της ισχύος των συνολικά 36 ενταλμάτων σύλληψης, που μέχρι σήμερα δεν έχουν εκτελεστεί από τις αρχές, αλλά και η σύλληψη και προσωρινή κράτηση ενός ακόμη κατηγορούμενου έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών.

newsbomb.gr

περισσότερα
Back to top button