Καστοριά

Καστοριά: “Σεμιφρέντο Σοκολάτας”

Της Ελεάννας Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
3 κρόκους αυγού
1 ολόκληρο αυγό
155 γρ μαύρη ζάχαρη
500 γρ φυτική κρεμα γάλακτος

Για την μπισκοτενια βάση 
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
200 γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στην άκρη. Σε μπεν μαρι ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών, το ολόκληρο αυγό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.


Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να κρυώσει και να αφρατέψει πολύ καλά, να γίνει σαν σφιχτή κρέμα. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Τέλος προσθέτουμε και την σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μικρή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία κρεμά σοκολάτας.
Παίρνουμε μια στενό άκρη φόρμα κέικ και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Αδειάζουμε μέσα την κρέμα μας και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκότα σο μπλέντερ να γίνουν σκόνη και παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ενώνουμε τα δυο υλικά και στρώνουμε την μπισκοτένια βάση μας στο γλυκό. Το τοποθετούμε για ακόμη μια ώρα στην κατάψυξη και έπειτα ξεφορμάρουμε.
Γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα, σιρόπι σοκολάτας η φρέσκα φρούτα.

 

erasitexnies.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button