Καστοριά

Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, από την Αντιδημαρχία Έργων του Δήμου Καστοριάς (ρεπορτάζ)  

 

           kotoulas2

Έκκληση προς όλους τους  δημότες της Καστοριάς κάνει ο Δήμος, όσοι  έχουν εγκαταλείψει τα οχήματα τους να τα πάρουν  από  τα σημεία πουν τα έχουν αφήσει και να τα μεταφέρουν  σε προκαθορισμένο χώρο εντός του αύλειου χώρου του Τελωνείου Καστοριάς.

 

Αποτελούν εστία μόλυνσης

Αξίζει να αναφερθεί ότι το φαινόμενο των διάσπαρτων εγκαταλειμμένων οχημάτων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λόγω της οικονομικής κατάστασης (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα), φθορών ή μηχανολογικών προβλημάτων, οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να διεκπεραιώσουν.

Για  ενεργό συμμετοχή των δημοτών, η οποία αποτελεί ανεκτίμητη βοήθεια προς τη Δημοτική αρχή, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει το αστικό περιβάλλον,  έκανε λόγο  ο  αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακού, κ. Δημήτρης Κωτούλας.

«Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλές καταγγελίες για  παρατημένα  αυτοκίνητα  σε διάφορα σημεία του δήμου. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολοι  οι καιροί λόγω κρίσης, όμως  αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα  στους συμπολίτες μας, καθώς τα εγκαταλειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης λόγω μακράς ακινησίας, συσσώρευσης απορριμμάτων και σημαντικής πηγής δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές ρυπαντικές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων). Συγχρόνως, καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης, ενώ συχνά αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος

Υποστήριξε, μάλιστα  ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία ή ακόμη και την προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και απορριμματοφόρων. Η αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται στον αστικό χώρο, όπου οι δρόμοι μετατρέπονται σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων κοντά σε σημεία τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος,  δεν αρμόζει στην Καστοριά.

Τέλος,  οι ιδιοκτήτες των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων μπορούν  να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία  του δήμου  και να δηλώσουν την κατάσταση τους ούτως ώστε να τους δοθούν οδηγίες για το χώρο μεταφοράς και στάθμευσης – αποθήκευσης  των αυτοκινήτων τους,  μέσω του email : [email protected]

 

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

περισσότερα
Back to top button