ΚαστοριάΠρόσωπα

Καστοριά – Ισίδωρος Τσίπος: «Η μουσική είναι το οξυγόνο μου!» (συνέντευξη)

943817_993726694014126_5605760177421852472_n

Τον γνωρίσαμε πριν από λίγους μήνες μέσα από το Youtube, ωστόσο η ενασχόλησή του με το τραγούδι κρατάει περισσότερο από μία δεκαετία

Ροκάς με ευαίσθητη ψυχή, ο Καστοριανός καλλιτέχνης, Ισίδωρος Τσίπος μίλησε στον antennes.gr για το κεφάλαιο “Μουσική”, αλλά και για το πως ζει αυτούς τους τελευταίους μήνες έπειτα από την δημοσίευση του πρώτου του τραγουδιού στο εν λόγω Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Ισίδωρε καλησπέρα, πως είσαι; Πες μας λίγα λόγια για εσένα.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την Μουσική;
«Καλησπέρα Δημήτρη! Αυτόν τον καιρό είμαι φοιτητής στην Κέρκυρα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ! Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό να αγοράζει ταινίες με μουσική και να βλέπει διαφορά βιντεάκια με μουσική, ετσι γύρω στα 10 μου πήρα την απόφαση να πάρω την πρώτη μου κιθάρα και άρχισα να κάνω τα πρώτα μου βήματα μόνος μου πάνω στην μουσική πολλές ώρες την ημέρα!»

 

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το τραγούδι;
«Γενικά στην ζωή μου είμαι ρομαντικός άνθρωπος έτσι όλα αυτά που βιώνω στην ζωή μου με οδήγησαν να ασχοληθώ και με το τραγούδι πέρα από την μουσική δηλαδή να γράφω και δικούς μου στίχους!»

 

Ποια είδη μουσικής ακούς περισσότερο και ποιες είναι οι βασικές σου επιρροές;
«Τα είδη μουσικής που ακούω είναι ποικίλα καθώς επιθυμώ να μπορώ να εκφέρω άποψη. Επί πάντως επιστητού. Παρ´ όλα αυτά το είδος που αγαπώ είναι η ροκ μουσική, στην οποία με ώθησε η σωστή καθοδήγηση από τον πατέρα μου! Φυσικά και ακούω και ελληνική μουσική και γνωρίζω σαν γνήσιος Έλληνας την ιστορία που κουβαλαμε. Λατρεύω τους Guns n Roses και τους ACDC!»

 

Ποια είναι η διαδικασία σύνθεσης ενός τραγουδιού σου; Από τι εμπνέεσαι για να γράψεις ένα κομμάτι;
«Δεν χρειάζομαι να βρίσκομαι σε συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση έτσι ώστε να πω τώρα μπορώ να γράψω, άλλα κάθε φορά που θα πιάσω την κιθάρα μου , ένα χαρτί και ένα στύλο πάντα βγαίνει αποτέλεσμα! Φυσικά και εμπνέομαι από διάφορες εικόνες που πλάθει η φαντασία μου και κάποιες άλλες φορές πραγματικές εικόνες.»

 

Τι είναι η Μουσική για εσένα;
«Χωρίς να χρειαστεί να πω πολλά η μουσική για μένα είναι η ΖΩΗ ΜΟΥ, το ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΟΥ! Καταλαβαίνεις φυσικά ότι αν σου αναφέρω ότι μου τυχαίνει πολλές φορές να ακούω μουσική 18 ώρες το 24ωρο!»

 

Έχεις γράψει αρκετά δικά σου τραγούδια, τα οποία μάλιστα τα έχεις αναρτήσει και στο Youtube. Πως πήρες αυτή την απόφαση;
«Έχω γράψει αρκετά τραγούδια που όπως λένε είναι ακόμα στο συρτάρι έχω ανεβάσει γύρω στα 5 από αυτά στο YouTube θέλοντας απλά να μοιραστώ αυτό που αγαπώ αρχικά με κάποιους φίλους και έπειτα γιατί όχι με αρκετό κόσμο.»

Είσαι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα ανταπόκριση του κοινού;
«Χωρίς να το περιμένω ήδη έχω λάβει αρκετές προτάσεις από τον χώρο της μουσικής και ως στίχο άλλα και ως μουσική άλλα και προτάσεις από διαφορά μαγαζιά. Πιστεύω ότι ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει αρκετά και νομίζω πως έχω σταθεί άξιος στις προσδοκίες του!»

 

Ετοιμάζεις και ένα βίντεο κλιπ σωστά; Πες μας δύο λόγια. Πότε να το περιμένουμε;
«Ναι έχουμε στα άμεσα σχέδια μας να ολοκληρώσουμε το απόσπασμα του βίντεο clip που είδατε. Μόλις είναι έτοιμο ελπίζω ο κόσμος να το αγαπήσει και αυτό όπως τα άλλα τραγούδια.»

 

Στα σχέδιά σου είναι και η κυκλοφορία ενός δίσκου;
«Φυσικά και το έχω στο μυαλό εάν ολοκληρώσω έτσι όπως θέλω την γκάμα των τραγουδιών μου.»

 

Θα σε δούμε το καλοκαίρι σε κάποια μουσική εκδήλωση στην Καστοριά;
«Μέχρι στιγμής δεν είναι στο πρόγραμμά μου κάποια μουσική σκηνή άλλα αν προκύψει κάτι στην πόλη μου γιατί όχι;»

 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου Ισίδωρε. Ας κλείσουμε με ένα δικό σου μήνυμα προς όλους τους αναγνώστες του antennes.gr που τώρα διαβάζουν αυτή την συνέντευξη.
«Παρόλο τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας στην χώρα μας, η μουσική είναι εκείνη που μπορεί έστω και για κάποιες ώρες να μας λυτρώσει!

 

Με εκτίμηση Ισιδώρος Τσίπος.»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Δημήτρης Νατσούλης

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του Ισίδωρου ΕΔΩ

 

antennes.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button