ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το πρόγραμμα της σημερινής 2ης ημέρας του “Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2016”

Mediterranean

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού, του οποίου οι μουσικές χτυπάνε στην καρδιά της πόλης …χτυπάει κόκκινο !
Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 το Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2016 σας προσκαλεί σε μία γιορτή αφιερωμένη στους μεγάλους έλληνες μουσικοσυνθέτες.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η 2η μέρα του Mediterranean Culture Festival in Kastoria συνεχίζεται με ήχους έντεχνους και λαϊκούς, με τραγούδια ορόσημο της ελληνικής μουσικής σκηνής. Μία μουσική γιορτή-αφιέρωμα στους μεγάλους έλληνες μουσικοσυνθέτες
– Θεοδωράκης, Μπιθικώτσης, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Χατζιδάκις, Σπάθας, Βαμβακάρης και πολλοί άλλοι- θα παρελάσουν από το line-up του Mediterranean Culture Festival in Kastoria το

Σαββάτου 2 Ιουλίου 2016.
Το δυναμικότερο line-up, που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο κέντρο της πόλης …στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς.
Συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα (σειρά εμφάνισης) :

ΒΑΣΩ ΛΙΑΛΗ

Γεννήθηκε 1988 και μεγάλωσε στην Καστοριά. Από ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές, με μαθήματα αρμόνιου – πιάνου και θεωρίας, στη Μουσική Σχολή Αθαν. Παπουλίδου, στην Καστοριά και συνεχίζοντας στα Ανώτερα Θεωρητικά, μέχρι και το πτυχίο της Αντίστιξης, στο ωδείο Bolero, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, υπήρξε αυτοδίδακτη στην κιθάρα.
Το 2008, μαζί με πολύ καλούς φίλους, δημιουργεί την πρώτη της μπάντα, τους One night band, με ελληνικό και ξένο rock.
Το 2014, μαζί με τρεις ακόμη νέους μουσικούς, δημιουργούν δύο διαφορετικά μουσικά σχήματα, τους “Τρίο Σκαμπό”, με classic rock και τους “Αδράχτι”, με έντεχνο και παραδοσιακό ρεπερτόριο. Σειρά live εμφανίσεων ακολουθούν σε μουσικές εκδηλώσεις και μαγαζιά, σε Καστοριά και Κοζάνη.
Από το 2015 ξεκίνησε μία solo πορεία, παρέα με τη φωνή και την κιθάρα της, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το acoustic pop/rock είδος εξακολουθεί να κυριαρχεί, βασικό όμως πια κομμάτι του προγράμματός της, αποτελεί η παρουσίαση της προσωπικής δουλειάς, υπογράφοντας τους στίχους και τη μουσική και η οποία είναι έτοιμη να ηχογραφηθεί τους επόμενους μήνες, σε γνωστό studio της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας έτσι, το πρώτο ολοκληρωμένο της, demo.

ΛΑΙΚΟΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η νεοσύστατη ΛαϊκοΡεμπέτικη χορωδία του συλλόγου Αθανάσιος Χριστόπουλος, η οποία μετράει μόλις 6 μήνες ζωή αλλά με τεράστια επιτυχία, στην πρώτη της εμφάνιση, στα πλαίσια “ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΕΙΑ 2016”.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ & 5ΜΕΛΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Ο Σπύρος Καββάδας συμπράττει με τον Νίκο Σπάθα και 5μελή ορχήστρα, με σκοπό ένα αξέχαστο μελωδικό ταξίδι!
Θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, σύγχρονων δημιουργών, όπως των Γιάννη Σπάθα, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Νίκου Πορτοκάλογλου, Σωκράτη Μάλαμα, Νίκου Ζιώγαλα, Βαγγέλη Γερμανού, Παντελή Θαλασσινού, Ορφέα Περίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη και άλλων καθώς και η δισκογραφική δουλειά του Σπύρου Καββάδα «Ορθόλιθος».
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τραγούδια διαχρονικά, των καταξιωμένων μας συνθετών, Θεοδωράκη, Μπιθικώτση, Μούτση, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου και πολλών άλλων.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές
Ο Σπύρος Καββάδας είναι ένας νέος δημιουργός με μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη παρουσία. Μαθητής του Νότη Μαυρουδή και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη μετρά ήδη αρκετές συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές όπως οι Χρήστος Λεοντής, Μανόλης Μητσιάς, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρης Μπάσης κ.ά.
Το 2012 κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ορθόλιθος” σε δικούς του στίχους και μουσική. Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης ανέλαβε την ενορχήστρωση. Συμμετέχει οι Διονύσης Τσακνής τραγουδώντας μαζί του το ¨Για την Ελένη”, ο Στέφανος Κορκολής παίζοντας πιάνο στο “Να είσαι εδώ” και ο Γιάννης Σπάθας παίζοντας κιθάρα στο “Σχέση Blues”.

Συμμετέχουν οι μουσικοί :
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΛΛΑ (κιθάρα, φωνή)
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (μπουζούκι)
ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΓΚΙΖΟΣ ( μπάσο-πλήκτρα)
ΘΩΜΑΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ (τύμπανα)
ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΘΑΣ (ηλεκτρική κιθάρα)
Οι μουσικοί που συμμετέχουν εμφανίζονται με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Γιάννη Πάριο.

 

543232

 

περισσότερα
Back to top button