Καστοριά

Οι καλύτερες παραλίες για παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα

beach_590_5

Η Βόρεια Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος… προικισμένος με πανέμορφες παραλίες, απίστευτη φύση, φιλόξενους ανθρώπους και μοναδικές ευκαιρίες για ξεκούραση. Επιλέξαμε πέντε παραλίες που θα ανακαλύψετε στην Βόρεια Ελλάδα, η οποίες είναι ιδανικές για να περάσετε τις πιο όμορφες οικογενειακές διακοπές.

.
Ολυμπιακή Ακτή, Κατερίνη

 

Πρόκειται για την απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά που βρέχει τα «πόδια» της Κατερίνης και διαθέτει οργανωμένα τμήματα αλλά και ελεύθερο μέρος για να απλώσετε τις ψάθες σας. Ενδείκνυτα,ι επίσης, για όσους αναζητούν κοσμοπολίτικο κλίμα και μοναδικές στιγμές ξεκούρασης. Η θάλασσα, όπως σε όλα τα παράλια της Κατερίνης είναι αρκετά ρηχή, αμμουδερή και καθαρή.
Η Ολυμπιακή Ακτή, όπως και όλα τα παράλια της Κατερίνης, προσφέρουν απέραντες ακτές με πλούσια φυσική ομορφιά, τουριστική υποδομή και κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Τα μοναδικά τοπία και ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Σύγχρονα ξενοδοχεία περιμένουν να κάνουν τη διαμονή των επισκεπτών πιο άνετη με πολλές ταβέρνες και εστιατόρια που έχουν καλό φαγητό.

.
Τόσκα, Καβάλα

Μπροστά από το ομώνυμο ξενοδοχείο, και με φόντο τα πεύκα που φτάνουν ως την παραλία, η πεντακάθαρη αμμουδιά της Τόσκας είναι εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές βουτιές σε κρυστάλλινα νερά. Η ακτή της Τόσκα απέχει μόλις 6 χλμ. από την πόλη της Καβάλας, ενώ περιλαμβάνει μια αμμώδη υπέροχη παραλία η οποία είναι εξοπλισμένη και οργανωμένη για όλα τα γούστα.
Οι παραθεριστές έχουν τη δυνατότητα από εκεί να επισκεφθούν και άλλα αξιοθέατα, όπως π.χ. το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, τα αρχαία ιαματικά λουτρά, που λειτουργούν ακόμη και σήμερα, την λίμνη της Κερκίνης και το περίφημο Δέλτα του ποταμού Νέστου με την σπάνια ομορφιά της φύσης.

.
Λιβάδι, Θάσος

Ένα… καραβάκι μακριά, οι σμαραγδένιες παραλίες της «γειτόνισσας» της Καβάλας δροσίζουν το πιο βόρειο νησί του Αιγαίου, κι εμείς επιλέγουμε ένα από τα κρυφά «διαμαντάκια» της για να βουτήξουμε. Πρόκειται για την παραλία Λιβάδι στη νότια Θάσο, σε ένα συγκλονιστικό τοπίο!
Η παραλία Λιβάδι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού της Θάσου, 20 χλμ από τον Λιμένα, και πολύ κοντά στην Αλυκή. Είναι μια ήσυχη και ήρεμη τοποθεσία, δημοφιλής στους ταξιδιώτες που κάνουν τον γύρο της Θάσου αλλά και στις οικογένειες. Αποτελείται από άμμο και από μικρά βότσαλα, ενώ βρίσκεται δίπλα από το Μοναστήρι του Μιχαήλ Αρχάγγελου.

.
Σάνη, Χαλκιδική

Η Σάνη είναι μία όμορφη τοποθεσία λίγο πριν την Νέα Φώκαια, γεμάτη με πεύκα που φτάνουν ως την λευκή αμμουδιά, θέα στον Όλυμπο απέναντι, και ανάμεσά τους, απίστευτα τιρκουάζ νερά. Η διακριτική αξιοποίηση της παραλίας δεν έχει χαλάσει την γοητεία αυτού του «διαμαντιού» στο πρώτο πόδι, που συναγωνίζεται σε εξωτική ομορφιά την Καραϊβική.
Όμορφες παραλίες με πλήρως εξοπλισμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα καθιστούν την περιοχή μοναδικό προορισμό για τις οικογένειες. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει ο υγροβιότοπος της περιοχής, ο οποίος αποτελεί καταφύγιο πολλών ειδών πουλιών καθώς και ο προϊστορικός οικισμός σε λόφο δίπλα στις λίμνες (Αμπάρες).

.
Νέος Μαρμαράς, Χαλκιδική

Στις δυτικές ακτές της Σιθωνίας ξεχωρίζει ο κοσμοπολίτικος Νέος Μαρμαράς. Οι παραλίες του Νέου Μαρμαρά ξαφνιάζουν με την ποικιλομορφία τους, απέραντες αμμουδιές ή μικροί κολπίσκοι, κοσμοπολίτικα ή απόμερα, ρηχά ή βαθιά, ανάλογα με την επιθυμία του επισκέπτη, πάντα όμως με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά.
Η κεντρική παραλία του Νέου Μαρμαρά, που διαθέτει πολλές ψαροταβέρνες και beach bar, ξεκινάει από τον τελευταίο κόλπο της κωμόπολης και εκτείνεται μέχρι το Πόρτο Καρράς, το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής. Μην παραλείψετε να κάνετε μια επίσκεψη και στον γραφικό οικισμό του Παρθενώνα, λίγο έξω από τον Νέο Μαρμαρά!

 

Ελευθερία Ιωαννίδου

mama365.gr

περισσότερα
Back to top button