Καστοριά

Παραιτήθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον

5643

«Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή»

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί γνωστοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε διάγγελμά του μετά το «όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

«Επιθυμία μου είναι να ακολουθήσει μια νέα ηγεσία τον Οκτώβριο», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως δεν θεωρεί σωστό να παραμείνει ο καπετάνιος που θα οδηγήσει τη χώρα στον επόμενο προορισμό της.

Χωρίς να δώσει λεπτομερές χρονοδιάγραμμα, ο Κάμερον δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει νέος πρωθυπουργός μέχρι το ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος τον Οκτώβριο.

«Αυτή δεν είναι μια απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία, αλλά πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να υπάρξει μια περίοδος σταθερότητας και μετά η νέα ηγεσία», σημείωσε.

Ακόμη, εκτίμησε ότι «το σωστό είναι ένας νέος πρωθυπουργός να πάρει την απόφαση για την ημερομηνία ενεργοποίησης του άρθρου 50, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε.».

Ο Κάμερον προσπάθησε να καθησυχάσει τόσο τις αγορές και τους ξένους επενδυτές, λέγοντας πως η βρετανική οικονομία παραμένει ισχυρή, όσο και τους υπηκόους της ΕΕ που διαμένουν στη Βρετανία.

«Πάλεψα σε αυτήν την εκστρατεία με το μόνο τρόπο που ήξερα, λέγοντας την αλήθεια, με την πεποίθηση ότι η Βρετανία είναι ισχυρότερη εντός της ΕΕ, αλλά οι Βρετανοί έλαβαν άλλη απόφαση» τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο Βρετανός πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι θα παραστεί κανονικά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, την Τρίτη και την Τετάρτη.

 

star.gr

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button