Καστοριά

Δείτε τι συμβαίνει όταν καταπίνουμε μια τσίχλα

tsixlaΣίγουρα έχει συμβεί σε όλους. Εκεί που μασάτε μια τσίχλα, κατά λάθος την καταπίνετε. Σίγουρα όταν ήσασταν πιο μικροι η μητέρας σας σας μάλωνε και σας έλεγε να μην το ξανακάνετε  γιατί «η τσίχλα θα μείνει κολλημένη στο στομάχι σας για επτά μήνες»

Εσείς πάλι πιστεύατε πως θα κολλήσει στο λαιμό ή στο στομάχι σας και πως αν καταπίνατε πολλές θα κάνατε συλλογή μέσα στην κοιλιά σας.Κάπως έτσι βρεθήκατε να αναρωτιέστε τι στο καλό γίνεται, όταν καταπίνετε την τσίχλα σας.

Το Buzzfeed μέσα από ένα άρθρο του ήρθε να λύσει την απορίας σας αυτή και να απαντήσει στο ερώτημά σας.

Η  Δρ Λίζα Γκανξχού, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής στη Νέα Υόρκη, εξηγεί πως η τσίχλα θα ακολουθήσει κανονικά την διαδικασία της πέψης, με τα οξέα και τα ένζυμα του οργανισμού να είναι ισχυρά για να την «σπάσουν».

Ωστόσο, οι χημικές ουσίες στη βάση της τσίχλας δεν θα διαλυθούν πλήρως, με ένα κομμάτι της να μην απορροφάται από το λεπτό έντερο, όπως και στα περισσότερα τρόφιμα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θα κολλήσει στο σώμα σας για πάντα. Η τσίχλα θα τυλιχθεί σε άλλα τρόφιμα και θα αποβληθεί από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο.

Όπως εξηγεί ο μόνος πραγματικό κίνδυνος από το να καταπιείτε μια τσίχλα είναι να περάσει από τον λαιμό σας, πνίγοντάς σας ή να μετακινηθεί από τον στομάχι στον οισοφάγο.

topontiki.gr

περισσότερα
Back to top button