Ελλάδα

Αρναούτογλου:Τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα οδεύουν προς τη χώρα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!

13495535_1730993777140033_3108968269399050720_o

Χωρίς την ύπαρξη κάποιας ιδιαίτερα οργανωμένης μετωπικής δραστηριότητας στην ανώτερη ατμόσφαιρα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν το ερχόμενο Σαβ/κύριακο να μεταφέρονται στις μέσες στάθμες της ψυχρές αέριες μάζες προς την χώρα μας οι οποίες θα έλθουν σε «αντίθεση» με τις πιο θερμές και υγρές υπάρχουσες αέριες μάζες στην επιφάνεια.

Αυτός ο τύπος καιρού είναι γνωστός στη μετεωρολογία ως «καιρός ψυχρής λίμνης»  η οποία και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες κατά τόπους έντονης αστάθειας.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι άνεμοι στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι εξασθενημένοι υποβοηθώντας τον μηχανισμό ανάδευσης των αερίων μαζών καθ’ ύψος οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν τα καταιγιδοφόρα σύννεφα (Cumulonibus) τα οποία και προκαλούν έντονες βροχές ή καταιγίδες!
Προς το παρόν σας παραθέτω δύο σενάρια εξέλιξης του καιρού, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αρχικά για το Σάββατο, όπου στο πρώτο σενάριο φαίνεται η δυτική κυρίως Ελλάδα να επηρεάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ στο δεύτερο σενάριο δείχνει να επηρεάζονται κατά τη διάρκεια του ίδιου 24ωρου από αυτά και αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

 

meteo-news.gr

περισσότερα
Back to top button