Ελλάδα

Πρόγραμμα για άνεργους νέους στη Β. Ελλάδα

OAED1Χίλιοι  άνεργοι νέοι και νέες στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 24 ετών, έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν, να πιστοποιηθούν, να επιδοτηθούν και να ξεκινήσουν να εργάζονται στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, μέσω ενός προγράμματος, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Ενεργειών.

Οι δύο φορείς (ΣΕΠΒΕ και ΕΥΕ) απευθύνουν πρόσκληση σε μη οικονομικά ενεργούς νέους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, να μπουν στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας.

Tα επόμενα χρόνια, όπως δείχνουν μελέτες, λόγω της διαρκώς αναπτυσσόμενης δυναμικής του, o συγκεκριμένος τομέας θα χρειαστεί να καλύψει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας με νέους και νέες επαγγελματίες της Πληροφορικής κάτω των 40 ετών. Οι πρόσφατες μελέτες κατατείνουν ότι πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, εμφανίζουν χρόνιο έλλειμμα σε ανθρώπους με δεξιότητες στο χώρο της Πληροφορικής και ευρύτερα με ψηφιακές δεξιότητες. Επιπλέον, δεν υπάρχουν επαρκώς καταρτισμένοι νέοι και νέες, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις των θέσεων που δημιουργούνται. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους υλοποίησης της συγκεκριμένης Πράξης από τους δύο φορείς, ΣΕΠΒΕ και ΕΥΕ/ΕΚΤ.

Ενδεικτικά αναφέρεται επίσης, ότι στις γυναίκες επαγγελματίες της Πληροφορικής το ποσοστό στην Ελλάδα περιορίζεται στο 10% (κάτω του κοινοτικού μέσου όρου).

Οι χίλιοι άνεργοι από τις 5 Περιφέρειες, 170 άτομα από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 482 από την Κεντρική Μακεδονία, 58 από την Δυτική Μακεδονία, 96 από την Ήπειρο και 194 από την Θεσσαλία, με την συμβουλευτική καθοδήγηση του ΣΕΠΒΕ και μετά την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και κατάρτιση, συνολικής διάρκειας 380 ωρών, θα αποκτήσουν δεξιότητες σε αντικείμενα όπως: web development, mobile development, cloud computing, digital marketing, web design, robotics, e-commerce.

Οι δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης είναι μάλιστα επιδοτούμενες τόσο για την θεωρητική όσο και την πρακτική κατάρτιση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες (εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ/ώρα και 3 ευρώ/ώρα αντίστοιχα), ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επιπρόσθετα σε ποσοστό 6,45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος.

«Είσαι άνεργος; Είσαι ηλικίας 18-24 ετών; Σκέψου το μέλλον σου», υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΒΕ προσκαλώντας τους δικαιούχους νέους και νέες να επιλέξουν ειδικότητες και να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://edu.sepve.org.gr . Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, λήγει στις 29 Ιουνίου και η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει βάση μοριοδότησης.

efsyn.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button