Ελλάδα

Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά (ταμπουλέ)

Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά (ταμπουλέ)

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. πλιγούρι Fytro
  • 120 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ξερό)
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους
  • 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • λίγος φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το πλιγούρι να πάρει μία βράση σε 700 ml νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να φουσκώσει και να κρυώσει (θα απορροφήσει όλο το νερό).
  2. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, τις τομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύετε. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
 Συμβουλή

Όποιος θέλει, μπορεί να προσθέσει 300 γρ. τόνο ή 750 γρ. κοτόπουλο στήθος (το οποίο βράζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια) και 200 γρ. χαλούμι τριμμένο.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button