Ελλάδα

Ερχονται 10πλάσια πρόστιμα για τα αυθαίρετα – Ποια απειλούνται με κατεδάφιση

authaireta-pisines-708Αυστηρά πρόστιμα για όσους έχουν αυθαίρετα θα προβλέπει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να έρθει το Φθινόπωρο. Σύμφωνα με το «Εθνος» τα πρόστιμα θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα, καθώς, είναι χαρακτηριστικό ότι συζητείται ακόμη και δεκαπλασιασμός του προστίμου διατήρησης από το 5% που είναι σήμερα στο 50%.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα πρόστιμα θα είναι μικρότερα για όσους δηλώνουν τα αυθαίρετα σε σχέση με εκείνους που τα κρύβουν και θα επιβάλλονται στη λογική του μεγέθους της αυθαιρεσίας. Ακόμη, θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια όπως η μακροχρόνια ανεργία και το μικρό εισόδημα στα όρια της φτώχειας. Υπόψη θα λαμβάνεται  και το σύνολο της περιουσίας του ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου, εάν το αυθαίρετο είναι πρώτη κατοικία ή όχι, τα δάνεια που έχει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης, ακόμη και τα πιθανά του χρέη προς το Δημόσιο.

Ολα αυτά για την παλιά γενιά αυθαιρέτων γιατί για όσα οικοδομήθηκαν μετά την 28η Ιουλίου του 2011 δεν θα είναι αδύνατη η νομιμοποίησή τους και θα παραμείνουν προς κατεδάφιση.

iefimerida.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button