Ελλάδα

Ποιοι κινούν τα νήματα στο «κίνημα παραιτηθείτε»

vouli13993774661419330555Εκεί που δεν τους είχε πάρει κανένας χαμπάρι, ξαφνικά έγιναν το κύριο ζήτημα συζήτησης και πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο λόγος για τους διοργανωτές -μέσω των social media- των δύο αυριανών αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων με το γενικό σύνθημα «Παραιτηθείτε».

Ασφαλώς για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες και τους αφορούν, οφείλουν πολλά στον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, ο οποίος βρήκε φρόνιμο να τους συστήσει στην ελληνική κοινωνία με τη διατύπωση της γνώμης του ότι οι ενέργειες αγγίζουν τα όρια της συνταγματικότητας.

Φαίνεται όμως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε σαν έτοιμη από καιρό καθώς αρχικά ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, για να περάσει μετά στη στήριξη τους και χθες να πάρει αποστάσεις… Πάντως, ο αρχηγός της Ν.Δ. και το κόμμα του εδώ και καιρό επισήμως απευθύνονται προς την κυβέρνηση με το αίτημα «Φύγετε». Πόση απόσταση χωρίζει το «φύγετε από το «παραιτηθείτε»;

Ηταν να μη γίνει η αρχή. Από τη στιγμή που έγινε, οι «παραιτηθείτε» μετατράπηκαν στο υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα ένα ένα, όλα τα κόμματα να παίρνουν δημόσια θέση.

Τα πρόσωπα

Ποια είναι όμως τα πρόσωπα που διοργανώνουν τη συγκέντρωση;

Οι ίδιοι εμφανίζονται ως «ακομμάτιστοι» φιλοευρωπαίοι που κινήθηκαν «αυθόρμητα» και πέρα από τη μείωση των φόρων και την έξοδο από το μνημόνιο «στα πρότυπα της Κύπρου» ζητούν ανάμεσα σε άλλα «συνεννόηση χωρίς εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη», δραστικές περικοπές παντού, μεταρρυθμίσεις και βέβαια την παραίτηση της κυβέρνησης.

Η «Εφ.Συν.» κάνει ένα πρόχειρο σκανάρισμα 7 χρηστών του Facebook που εμφανίζονται ως οι διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» και ανάμεσα τους πέφτει πάνω σε γνωστά ή λιγότερο γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., σε δεδηλωμένους «αντισύριζα» και σε συμμετέχοντες στις γνωστές συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.

Συντάκτης:

 

περισσότερα
Back to top button