Ελλάδα

Το χρονικό του δυστυχήματος του εκδότη Μαυρίκου (βίντεο)

5643543

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του εκδότη της εφημερίδας “Ακρόπολη” Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό του, στην Αττική Οδό.

Το δυστύχημα συνέβη λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι, στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα. Το Porsche Cayenn που οδηγούσε ο εκδότης κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, όταν στις 2:48 ο οδηγός έκοψε απότομα ταχύτητα, χωρίς να μεσολαβήσει κάποιο εμπόδιο, το αυτοκίνητο σύρθηκε στο διαχωριστικό στηθαίο και ακινητοποιήθηκε, ενώ από το καπό έβγαιναν καπνοί. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στον Μιχάλη Λαγάνη, ακούστηκε μία έκρηξη και το αμάξι τυλίχτηκε στις φλόγες.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν και επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες, αλλά και να σπάσουν τα τζάμια του οχήματος προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Όπως δήλωσε στο Mega ο Γιώργος Τζίτζιφας, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, “όταν έσπασαν τα τζάμια μπήκε αέρας στην καμπίνα και η φωτιά έγινε πιο μεγάλη, με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του οδηγού”. Όπως περιγράφει, η πόρτα του οδηγού ακουμπούσε στο στηθαίο και δεν μπορούσε να ανοίξει, ενώ ο οδηγός ήταν γερμένος στο κάθισμα του συνοδηγού.

“Ήταν αδύνατο να σωθεί, πρόσθεσε.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, και επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ο οποίος όμως είχε ήδη απανθρακωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σορός του εκδότη δεν ήταν εφικτό να αναγνωριστεί, ωστόσο η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν πάνω του, ήταν δικά του. Την οριστική απάντηση, αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα από την εξέταση του γενετικού υλικού.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών, της Ασφάλειας, καθώς παραμένει αναπάντητο το ερώτημα εάν επρόκειτο για δυστύχημα ή για δολιοφθορά.

Ο εκδότης της “Ακρόπολης” Παναγιώτης Μαυρίκος είχε κατηγορηθεί πριν μερικούς μήνες για συμμετοχή στο κύκλωμα των εκβιαστών αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ τα έσοδα της ομάδας ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ το μήνα.

 

megatv.com

 

περισσότερα
Back to top button