Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΚοζάνη

Συνάντηση Κεπαπτσόγλου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

kepaptsoglou
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου,πραγματοποιήθηκε χθες , Πέμπτη 9 Ιουνίου στην Κοζάνη, συνάντηση με τον Περιφερειακό Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.

 

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης και ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού Λεωνίδας Οικονομίδης.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον περιφερειακό Διευθυντή για την απόφαση του Δήμου να κατασκευάσει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, ζητώντας από τον κ. Κωνσταντόπουλο να εισηγηθεί θετικά, ώστε να εγκριθεί με υπουργική απόφαση το κτηριολογικό πρόγραμμα.
Ήδη, θετική εισήγηση κατέθεσε ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης, ενώ ο περιφερειάρχηςΘεόδωρος Καρυπίδης, διαβεβαίωσε το Δήμαρχο πως η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, άκουσε με προσοχή τόσο το Δήμαρχο όσο και τους συναδέλφους του, Γεώργιο Μασλάρη και Λεωνίδα Οικονομίδη, διαβεβαιώνοντας πως σε συνεργασία με τον κ. Καρυπίδη, θα εισηγηθεί θετικά προκειμένου να επισπευθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης του κτηριολογικού προγράμματος από το υπουργείο παιδείας.
Αδήριτη ανάγκη η κατασκευή σύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων
 
Με την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, θα αποσυμφορηθεί τα μέγιστα το υπάρχον διδακτήριο και θα απελευθερωθούν συγκεκριμένοι χώροι, οι οποίοι με μικρέςπαρεμβάσεις θα μετατραπούν σε:
  • αίθουσα εστίασης και σίτισης
  • κουζίνα με αποθηκευτικούς χώρους φύλαξης των αντικειμένων εστίασης
  • αίθουσα αισθητικής αγωγής (Μουσική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή)
  • Χώρος άθλησης και παροχής ιατρικής βοήθειας

Το σχολείο πρόσφατα απέκτησε μέσα από περιφερειακό πρόγραμμα, πληθώρα οργάνων αθλοπαιδιών και ενδυνάμωσης, μουσικά όργανα και υποστηρικτικό υλικό για ζωγραφική και χειροτεχνία, τα οποία παραμένουν πακεταρισμένα και σε αχρησία καθώς δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος, ενώ θα μπορούσαν και θα έπρεπε να αξιοποιηθούν επ’ ωφελεία των μαθητών.

κ. υπουργέ της παιδείας,
Ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε:
  • ένα σχολείο πολυδύναμο κέντρο γνώσης, με εργαστήρια, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού, αθλητικές υποδομές, χώρους αναψυχής
  • πρότυπο σχολείο με δυναμικές και σύγχρονες εγκαταστάσεις με προοπτική δεκαετιών
  • σχολείο πόλο πολιτισμού και ανοιχτό στην κοινωνία
  • σχολικό χώρο που λειτουργώντας απογευματινές ώρεςκαι τα σαββατοκύριακα, να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών, αλλά και να εξυπηρετεί τις ανάγκες για πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαίδευση ενηλίκων της ευρύτερηςτοπικής κοινωνίας(προγράμματα επιμόρφωσης, ενημερωτικές διαλέξεις, αναψυχή, πολιισμός, άθληση).
Ως διευθυντής του σχολείου, ευχαριστώ το Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συνάδελφο, Γεώργιο Μασλάρη για το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη στήριξή του στο Δήμο Άργους Ορεστικού, όσον αφορά τη συγκεκριμένη δράση.
Εποικοδομητική η συζήτηση
Η σύσκεψη διήρκεσε 65 λεπτά και με αφορμή το ενδιαφέρον του περιφερειακού διευθυντή για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Άργους Ορεστικού,έγινε συζήτηση γενικότερα για θέματα υποδομών και ανάπτυξης του Δήμου. Μάλιστα, εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί το Άργος Ορεστικό, προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω για τα ευαίσθητα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης του Δήμου μας.
περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button